750 de constănțence, testate gratuit pentru depistarea cancerului

515
Medicii americani se implică din nou în lumea medicală constănțeană. După ce, luna trecută, i-au instruit pe colegii lor de la Spitalul Județean de Urgență Constanța în traumatologia de război, cadrele medicale din cadrul Marinei Statelor Unite ale Americii au decis să facă parte dintr-o campanie de prevenire a cancerului de col uterin, pentru femeile din societatea SC Dobrogea SA, demarată împreună cu Direcția Județeană de Sănătate Publică. Americanii de la "4th Medical Battalion Bravo Surgical Company" au contribuit cu 10.000 de dolari pentru a asigura testarea gratuită a peste 700 de angajate ale societății Dobrogea, în vederea depistării acestui tip de cancer.

"Americanii au ales să finanțeze cu 10.000 de dolari laboratorul de analize ProDiagnostic, unde se vor realiza testările gratuite Babeș-Papanicolau. Consultările se vor acorda în exclusivitate femeilor angajate la societatea Dobrogea. Cu ajutorul banilor donați de americani, laboratoarele vor putea analiza aproximativ 750 de probe", a declarat, pentru "Cuget Liber", dr. Daniel Verman, medic în compartimentul de programe pentru sănătate din cadrul DSPJ Constanța.

Campania de prevenire va fi lansată, oficial, astăzi, la ora 11.00, la sediul SC Dobrogea SA, iar testările propriu-zise vor începe mâine, în centrul medical ProDiagnostic din Constanța, situat pe strada Farului nr. 30. Medicii americani se vor afla și ei acolo și vor oferi consiliere gratuită pacientelor. Aceștia le vor vorbi angajatelor societății Dobrogea despre rolul și importanța testului Babeș-Papanicolau în prevenirea și depistarea precoce a cancerului de col uterin. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2451 secunde