La Spitalul Județean Constanța

7,5 MILIOANE DE EURO pentru inimile constănțenilor. GALERIE FOTO

701
Una dintre prioritățile conducerii Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța este renovarea clinicii de cardiologie, astfel încât pacienții să poată beneficia de tratament de calitate. "Secția de cardiologie actuală este provizorie, fapt pentru care pacienții sunt tratați în prezent într-o zonă tranzitorie care nu îndeplinește cele mai bune condiții", a declarat dr. Dan Căpățână, managerul Spitalului Județean. "Renovarea la noua clinică de cardiologie este aproape de finalizare însă, iar bolnavii vor beneficia de îngrijire și tratament de înaltă calitate, având în vedere că secția de terapie intensivă este aproape gata", a completat managerul.

Lucrările de renovare a clinicii de cardiologie au început în septembrie, iar până în prezent este aproape de finalizare secția de terapie intensivă, cea mai importantă parte a întregii clinici. Aceasta va dispune de panouri vitale care vor avea un sistem de monitorizare a pacienților de 24 din 24 de ore. "S-a realizat o treime din secția de terapie. Investiția se ridică la 7,4 milioane de lei și așteptăm ca zilele acestea să primim și cealaltă parte de bani pentru a finaliza lucrarea. Sperăm ca până la sfârșitul anului să finalizăm toată secția", susține dr. Dan Căpățână.



Sistem modern de monitorizare a pacienților

Atât partea de terapie intensivă, cât și saloanele noii secții vor conține o linie de monitorizare modernă. În acest fel, rețeaua utilizată va transmite către medici datele privind starea în care se află pacienții internați. Mai mult, va exista și un salon pentru pacienții cu nevoi speciale.

"Sistemul este unul foarte modern, iar materialele utilizate au fost alese pentru a îndeplini cerințele unei asemenea secții. Așteptăm să punem la punct tot sistemul", a declarat Elena Tulceanu, managerul de proiect. Capacitatea noii secții va fi de 85 de paturi, conform managerului spitalului.

Raluca Parepa, medic primar secția de cardiologie, se declară mulțumită de faptul că pacienții nu vor mai fi tratați în condițiile actuale: "Pentru pacienții cu boli cardiovasculare, la internare, nu sunt suficiente paturi. Suntem uneori în situația de a trimite pacienții care necesită cel puțin câteva zile de internare și monitorizare, la alte unități medicale. Sunt însă mulțumită de ce s-a realizat până acum și sper să putem lucra aici cât mai repede". Lucrările de infrastructură continuă, iar reprezentanții spitalului susțin că, dacă vor primi și restul de bani, clinica va putea fi deschisă la începutul anului viitor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3031 secunde