40 de români mor, zilnic, din cauza infarctului miocardic

491
40 de români mor, zilnic, din cauza infarctului miocardic - 4b04c03e5724bf49eccabd493fa9475b.jpg

Articole recomandate

Previziunile Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) arată că boala coronariană va fi principala cauză de deces pentru următorii 20 de ani, reprezentând 12,2% din mortalitatea generală, înaintea celor provocate de cancer, accidente rutiere, HIV/SIDA și bolile hepatice, au afirmat specialiștii în cadrul Congresului Național de Cardiologie, organizat la Sinaia, în perioada 7 - 9 octombrie.
În 2010, aproape 30% dintre pacienții cu insuficiență coronariană prezintă risc de mortalitate de trei ori mai mare decât în cazul cancerului. Jumătate dintre bolnavi mor la patru ani de la depistarea bolii, iar unul din patru se reinternează la trei luni de la primul episod, a adăugat medicul.
Numai în Statele Unite ale Americii, la fiecare 26 de secunde cineva suferă de un eveniment coronarian, de exemplu infarct miocardic și la fiecare minut cineva moare din această cauză. În România, datele statistice arată că la sfârșitul anului 2006 erau înregistrați aproape un milion de pacienți cu boală coronariană ischemică, iar 40 de persoane mureau, zilnic, din cauza unui infarct miocardic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4239 secunde