De la începutul anului,

22 de medici din Constanța au aruncat prosopul și pleacă peste hotare

874
Neajunsurile din sistemul sanitar românesc (lipsa medicamentelor și materialelor sanitare, a echipamentelor performante, mizeria din spitale) au "darul" de a-i alunga pe medici din țară. Asupra acestui aspect au atras atenția conducerile Colegiului Medicilor din România, Colegiului Farmaciștilor, dar și reprezentanții asociațiilor de pacienți. La nivel național, potrivit datelor vehiculate de decidenții din organizațiile enumerate, se pregătesc să plece din țară 4.700 de medici.
Colegiul Medicilor Constanța a primit, de la începutul anului, solicitări de la 22 de medici specialiști pentru eliberarea unor certificate de good-standing, necesare pentru a profesa peste hotare. "Nu înseamnă că au plecat, ci că au această intenție", ne-a precizat dr. Gabriela Dascăl, președintele colegiului.
Numărul celor dornici să profeseze în sistemele sanitare din străinătate este în creștere, în condițiile în care anul trecut au părăsit țara 40 de medici.
În acest timp, posturile vacante din spitale rămân vacante, în ciuda concursurilor organizate. Potrivit datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică, în spitalele din județul nostru este nevoie de pediatri, dia-betologi, cardiologi, nefrologi, medici de urgență, radiologi etc.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 17 Mai 2010
Stire din Sănătate : Nu tăiați cuticulele
Pagina a fost generata in 1.6421 secunde