11 noi cazuri de contaminare cu virusul gripal AH1N1, confirmate în week-end la Constanța

366
Autoritățile sanitare au anunțat că numărul îmbolnăvirilor cauzate de virusul gripal AH1N1 este în creștere. Potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății, în week-end au fost confirmate 251 de noi cazuri, astfel că numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 4.625.
La nivelul județului Constanța au fost confirmate 11 cazuri de gripă cu virusul pandemic AH1N1, dintre care cinci copii și șase adulți. Potrivit dr. Mihaela Dinisov, director adjunct Direcția de Sănătate Publică (DSP) Constanța, patru dintre adulți prezintă factori de risc, întrucât au afecțiuni asociate. Este vorba de o gravidă, doi pacienți au afecțiuni respiratorii cronice, iar al patrulea suferă de obezitate. Ceilalți doi adulți sunt contacți ai bolnavilor confirmați anterior.
Dintre copiii diagnosticați cu AH1N1, unul suferă de astm bronșic. Cu toții au însă o stare de sănătate bună, aflându-se sub tratament medicamentos, în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase sau la domiciliu. Trei dintre minori sunt contacți ai bolnavilor confirmați în cursul săptămânii anterioare. "Vom dezinfecta sălile de clasă unde învață copiii, dar nu se impune suspendarea cursurilor, pentru că elevii sunt în vacanța de iarnă", a afirmat reprezentantul DSP.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.199 secunde