€ 4.7231
£ 5.2496
$ 4.2103

Mai multe ştiri online:

Ziua Marinei Române la Constanța. Traficul va fi restricționat în Peninsulă

Ştire online publicată Joi, 10 August 2017. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Autoritățile estimează că peste 100.000 de persoane vor veni pe faleza din Constanța pentru a participa la manifestările prilejuite de Ziua Marinei Române. Astfel, luni și marți, pe 14 și 15 august, polițiștii locali, în cooperare cu efective ale Inspectoratului de Poliție Județean Constanța și Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, vor ajuta la fluidizarea traficului rutier și pietonal și la menținerea ordinii și liniștii publice în zona peninsulară.


„Recomandăm constănțenilor și turiștilor care participă la evenimentele organizate cu ocazia Zilei Marinei Române să utilizeze cu precădere mijloacele de transport în comun, iar în cazul utilizării autovehiculului să respecte indicațiile forțelor de ordine. Anunțăm astfel că va fi restricționat accesul autovehiculelor în zona peninsulară începând de marți dimineață, de la ora 7,00, și până miercuri seară, la ora 24,00”, precizează reprezentanții Primăriei Constanța.


Astfel, nu se va circula pe strada Traian spre Poarta 3, pe strada Traian până la Poarta 1, pe strada Termele Romane de la intersecția cu strada Traian, pe bulevardul Tomis de la intersecția cu strada Traian, pe strada Ecaterina Varga de la intersecția cu strada Negru Vodă, pe strada Mircea cel Bătrân de la intersecția cu strada Negru Vodă. 


Accesul riveranilor se va realiza prin prezentarea unui act de identitate care dovedește că utilizatorul autoturismului domiciliază în zona în care au fost impuse restricții de circulație. De menționat că mașinile de aprovizionare vor avea acces în zonă, în cele două zile, doar în cursul nopții până la ora 7,00. 


Accesul taxiurilor, mijloacelor de transport, cum ar fi autoturisme, microbuze și maxi-taxi, va fi interzis, cu excepția autovehiculelor aparținând instituțiilor publice, persoanelor invitate sau acreditate să participe la acest eveniment.


De asemenea, va fi interzisă oprirea pe bulevardul Regina Elisabeta, pe strada Termele Romane, pe trotuarul din fața Comandamentului Flotei, semicercul de la Farul Genovez, pe strada Remus Opreanu între Comandamentul Flotei și strada Revoluției din 22 Decembrie 1989, cu excepția autovehiculelor din coloanele oficiale sau aparținând demnitarilor statului român. 


Program prelungit la autobuzele RATC


Transportul persoanelor care doresc să participe la acest eveniment este asigurat de RATC, prin suplimentarea transportului cu mijloace de transport. Astfel, în zilele de 14 și 15 august autobuzele RATC vor circula conform programului din zilele de sărbătoare.


În ziua de 14 august, când au loc repetițiile, fluxul autobuzelor va fi unul normal, pentru ca pe 15 august, în intervalele orare cu număr crescut de călători, între orele 7.30 și 9.30 și după ora 13.00, pe traseele regulate către zona evenimentului se va suplimenta numărul de autobuze și se va reduce frecvența acestora.


Miercuri, chiar de Ziua Marinei, programul liniilor 42, 44, 48, 51 și 101C se prelungește până la ora 24,00, iar liniile 42, 48 și 101 C se prelungesc până la Poarta 1, cu program de la ora 5.45 până la ora 24.00. De asemenea, autobuzele care deservesc liniile prelungite vor opri în toate stațiile până la Poarta 1, iar linia de autobuz 42 va fi suplimentată cu trei autobuze pe tot parcursul zilei.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.9154 secunde