"Ziua Dobrogei", marcată de elevi, la Primăria Hârșova

488

Articole de la același autor

Reprezentanții Primăriei Hârșova vor fi, astăzi, de la ora 17.00, gazde pentru elevii Liceului Teoretic "Ioan Cotovu", ce vor sărbători "Ziua Dobrogei".

Activitatea va debuta cu vizionarea unor materiale documentare despre istoricul și semnificația Zilei Dobrogei, despre contribuția etniei rușilor lipoveni și a celei rome în spațiul dobrogean, materiale realizate de către elevii de la Clubul de Dezbateri Academice, coordonați de prof. Elena Manea.

Recunoscut pentru dăruirea cu care transmite istoria elevilor săi, participanții vor audia și expunerea profesorului Ion Marinescu despre evenimentele ce au condus la această sărbătoare.

Potrivit organizatorilor, la finalul activității, elevii Clubului de Cultură și Civilizație Rusă din cadrul liceului, coordonati de prof. Elena Manea și sprijiniți de Comunitatea Rușilor Lipoveni din Ghindărești, vor susține un program artistic specific, fiind completați de cântecele interpretate de elevii coordonați de prof. Corina Stoian.

Referitor la acest eveniment, directorul liceului, prof. Manuela Piștea a subliniat necesitatea derulării unor astfel de activități care să promoveze valorile educației patriotice, știut fiind faptul că educația extrașcolară, care este realizată dincolo de procesul de învățământ, își are rolul și locul bine stabilit în formarea personalității copiilor.

Revenind la activitatea ce va avea loc astăzi, aceasta se va derula în parteneriat cu Primăria Orașului Hârșova, fiind una dintre multele activități dedicate tinerilor.

"Aceste activități se dovedesc a fi importante pentru tinerii de astăzi, constituind un mijloc eficient de a promova și prețui valorile culturale și istorice ale localității, regiunii noastre, întrucât promovează valori precum unitatea, toleranța, solidaritatea, respectul față de istorie. Activitatea are drept scop îmbogățirea cunoștințelor referitoare la istoria regională, facilitând înțelegerea conceptului de apartenență la o națiune, la un proiect de țară, prin dezvoltarea atașamentului față de simbolurile regionale, naționale. Activitatea urmărește dezvoltarea personalității elevilor pe baza unor valori împărtășite de către toți românii", a declarat primarul orașului Hârșova, Viorel Ionescu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3407 secunde