"Zilele Municipiului Medgidia", debut cu un ceremonial dedicat eroilor neamului

270

Articole de la același autor

Autoritățile locale din Medgidia, împreună cu reprezentanți ai celor mai importante instituții din localitate, au cinstit, ieri, memoria eroilor neamului, căzuți la datorie pe front.

Acțiunea face parte din evenimentele dedicate "Zilelor Medgidiei". Cu această ocazie, primarul Marian Iordache, împreună cu comandantul Diviziei 2 Infanterie "Getica", general maior doctor Petrică Lucian Foca, au inaugurat și monumentul recent reabilitat.

Ceremonialul religios și militar a fost organizat la Monumentul Eroului Român, edificiu recent renovat, pentru a păstra vie memoria celor care au crezut în destinul României și au luptat pentru libertate.

Primarul Marian Iordache a vorbit audienței despre importanța zilei de 2 septembrie în istoria Medgidiei și împlinirea a 159 de ani de la prima atestare documentară a orașului. Totodată, comandantul Garnizoanei Medgidia, colonel doctor Gheorghe Rotariu, a ținut o adevărată lecție de istorie celor prezenți, cărora le-a amintit de numărul im-presionant de soldați căzuți la datorie, cei pe care îi cinstim și îi păstrăm nu numai în cărțile de istorie, ci și în suflete.

Evenimentul a fost încununat de acordurile muzicii militare, oferite de Fanfara militară a Forțelor Navale Române, condusă de colonel doctor Cornel Igant.

Sărbătoarea a continuat cu deschiderea oficială a "Zilelor Municipiului Medgidia", cu o evocare la ceas aniversar, ce a avut loc în sala de ședințe a Consiliului Local Medgidia. Tot în cadrul acestui eveniment, la Cercul Militar Medgidia a avut loc, de la ora 18.00, premiera piesei de teatru "Regele Lear în noaptea revelionului".

Dimineața zilei de astăzi este dedicată celor mici. Astfel, pentru ei se vor organiza diferite activități distractive și recreative în Parcul 1 Mai, precum și un concurs de șah, la Biblioteca Munici-pală "Ioan N. Roman".

Potrivit organizatorilor, după-amiază, Parcul 1 Mai redevine centrul distracției, unde va avea loc o demonstrație de Zumba și Kangoo Jumps, cu multe surprize colorate pentru toți cei care vor fi prezenți. Seara, cerul Medgidiei va fi luminat de zeci de lampioane care vor fi lansate tot în Parcul 1 Mai.

Zilele Municipiului Medgidia se des-fășoară în perioada 2-6 septembrie. Organizatorii promit distracție maximă, la sfârșitul săptămânii, respectiv, vineri și sâmbătă seara, urmând să aibă loc și spectacole cu artiști locali, dar și invitați speciali, cum ar fi Proconsul, Vescan, Alina Eremia, Matteo, Nana, Ligia & Band și Andreea Bălan. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6263 secunde