Vom circula pe Autostrada Cernavodă-Constanța, din vară

2234
Vom circula pe Autostrada Cernavodă-Constanța, din vară - 601852457f51bba23b9b7be756f1ef1b.jpg
Deși nu va fi finalizată până atunci, autostrada Cernavodă - Constanța va fi dată spre circulație din vara lui 2011. În cadrul conferinței de presă ce a avut loc, ieri, la Prefectura Constanța, prefectul Claudiu Palaz și directorul din cadrul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri, Liviu Costache, au punctat problemele pe care proiectul le are în momentul de față.
Prefectul a precizat faptul că, în urma discuțiilor pe care le-a avut cu toate părțile implicate, s-au identificat situațiile problematice și s-au găsit deja soluțiile pentru acestea.
El a menționat că există cazuri de expropriere unde mai trebuie intervenit, dar că și acestea vor fi rezolvate până la sfârșitul lunii. Tronsoanele vizate sunt cel din apropiere de Cumpăna, unde a promis că se va implica personal viceprimarul Decebal Făgădau, și cel de la Agigea. De asemenea, prefectul a amintit și de porțiunile dintre Constanța și Medgidia, unde trei din cele șase dosare de expropriere au fost soluționate deja, și de controversatul tronson Medgidia-Cernavodă. Aici s-a obținut promisiunea din partea vicepri-marului de la Cernavodă, Florian Hristea, că vor fi puse la dispoziția constructorilor planurile parcelare necesare.
Directorul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri, Liviu Costache, a amintit și despre problemele pe care le ridică certificatul de urbanism pentru zonele unde există situri arheologice. "Sunt probleme în zonele unde există situri arheologice. Deocamdată acolo nu există lămuriri", afirmă Costache. El a precizat că, în cazul în care nu se va găsi o înțelege în acest sens, proiectul va fi modificat și se va alege o variantă alternativă. Liviu Costache a afirmat că nu este exclusă posibilitatea modificării traseului și în alte regiuni în cazul în care vor mai apărea probleme de acest tip. Astfel, după ce toate aceste aspecte tehnice vor fi încheiate, vor dispărea "problemele minore care creează probleme majore."

Finalizarea proiectului, în 2012
Chiar dacă se promite faptul că circulația pe tronsonul Cernavodă-Constanța va putea fi disponibilă din vara anului în curs, finalizarea proiectul va avea loc abia în 2012. Potrivit declarațiilor lui Liviu Costache, "a termina autostrada înseamnă să aibă absolut tot: parapeți, portale, șanțuri, conexiuni cu drumurile laterale, semnalizare, benzinării, parcări", iar acest lucru nu va putea fi posibil anul acesta.
Directorul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri menționează că angajamentul constructorilor este "să se circule spre Constanța pe autostradă. A nu se înțelege finalizare."
De asemenea, el a menționat că, în noiembrie 2010, s-a introdus în proiect și tronsonul Cernavodă-Vama Veche-Varna. "Este foarte important că am reușit să facem acest lucru, pentru că, introducând în culoarul transeuropean, vom putea obține fonduri europene. Bulgarii au fost de acord cu noi, așa că anul acesta demarăm un studiu de fezabilitate și sperăm ca, la începutul anului viitor, să facem licitația pentru construcție", a declarat Liviu Costache.
În ceea ce privește controalele pe care le-a promis că le va face pe teren, Palaz declară că a preferat mai întâi să vadă care sunt problemele, să dea un termen pentru rezolvarea lor, urmând ca, pe la mijlocul lunii februarie, să meargă la fața locului, însoțit de un expert, pentru a vedea cum se desfășoară activitatea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1651 secunde