Primarul comunei Topraisar, Stelian Gheorghe:

"Voi continua cu întreaga echipă pentru accesarea fondurilor europene"

274

Articole de la același autor

Consilierii locali împreună cu primarul comunei Topraisar,  Stelian Gheorghe, au în plan continuarea dezvoltării localității chiar dacă bugetul local nu le permite investiții de mare anvergură.


În acest context, șeful administrației publice din Topraisar spune că, deși știe că este foarte mult de muncă nu se dă la o parte și deja se pregătește pentru accesarea de noi fonduri europene.


"Chiar dacă am întâmpinat greutăți la finalizarea ultimelor proiecte pe fonduri europene voi continua cu întreaga echipă. Eu sunt adeptul accesării sumelor comunitare, așa că pregătim deja noi proiecte. Ne dorim să accesăm fonduri europene pentru o sală de sport la Liceul Tehnologic. Sunt fonduri pe această axă, iar noi nu avem în Topraisar o sală de sport. Se lucrează la un studiu de fezabilitate pe această temă. Ne dorim o sală de sport pentru cei mici, deoarece avem o mie de copii care nu au unde să facă mișcare. În planul nostru există și amenajarea unui teren de handbal în interiorul sălii. Tot în domeniul sportiv, se mai are în vedere și amenajarea unui stadion de fotbal în apropierea parcului, deoarece tinerii talentați de mișcare doresc o asemenea investiție", a spus primarul Stelian Gheorghe. 


Și pentru că este vorba despre copii și doar ce a început anul școlar, trebuie menționat că toate instituțiile de învățământ din comună au beneficiat de sprijin financiar de la bugetul local, pentru igienizare, modernizare și până la achiziția de combustibil și lemne de foc.


Un alt proiect care se află în atenția administrației locale vizează deschiderea unei piețe agroalimentare în localitatea Topraisar. În acest loc, producătorii locali de legume ar urma să își comercializeze propriile produse. Pentru ca ei să obțină o tarabă, vor trebui să plătească o taxă modică către administrația locală. Viitoarea clădire în care va funcționa piața agroalimentară reprezintă o investiție de la bugetul local de aproximativ 200.000 de euro. Pe de altă parte, administrația publică locală pregătește un proiect pentru accesarea unor alte fonduri europene ce vizează drumurile din localitate. 


"Comuna Topraisar este mare, deci avem nevoie de mulți bani pentru a reabilita toate drumurile, iar banii europeni sunt cea mai bună soluție pentru că ne oferă posibilitatea să facem economii la bugetul local,iar cu acei bani să facem alte investiții pentru cetățeni", susține primarul Stelian Gheorghe.


Referitor la aceste lucrări, autoritățile locale au un proiect în faza studiului de fezabilitate, care vizează asfaltarea a șase kilometri de străzi în comună. În prezent, la Topraisar se mai lucrează la un alt proiect mare, mai exact, reparația a nouă kilometri de drumuri, program realizat cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4109 secunde