Vizită ministerială la spitalul din Cernavodă

262

Articole de la același autor

Unitatea spitalicească a Orașului Cernavodă va primi marți, 5 octombrie 2015, o vizită importantă din partea ministrului sănătății Nicolae Bănicioiu, a senatorului Nicolae Moga și a secretarului de stat al M.A.I. Raed Arafat. 


Prilejul întrevederii ministeriale, la care va participa primarul Gheorghe Hânsă, viceprimarul Ștefan Pleșa și Consiliul Local, este inaugurarea noului Compartiment de Primiri Urgențe și Heliportul Spitalului Orășenesc Cernavodă. După o perioadă de câteva luni de renovări și o investiție de peste 100 de mii de lei din bugetul local, spitalul se va mândri cu un nou compartiment care va servi șase linii de gardă: chirurgie, obstetrică –ginecologie, medicină internă, pediatrie, medicină de urgență și ATI.

Până în prezent, în cadrul unității spitalicești funcționa o cameră de gardă cu două linii, iar până în anul 2011 funcționa cu o singură linie. Nu doar liniile de gardă au crescut în ultimii 5 ani, ci și numărul de cadre medicale, de la 9 la 35, care acoperă în prezent toate serviciile medicale. De asemenea, după orele 14:00, vor exista în permanență 6 medici care vor servi pacienții spitalului. Camerele noului CPU au fost dotate cu 5 paturi de urgență, 2 monitoare de funcții vitale și alte dotări specifice. Spitalul Cernavodă este a doua unitate din țară care deține CPU.

Alături de CPU, urgențe vor fi primite și cu ajutorul noului heliport, amenajat în curtea spitalului, care va servi elicopterelor SMURD, pentru transportarea de maximă urgență a pacienților aflați în dificultate. Aria de acoperire a heliportului este Cernavodă-Drajna, și va servi în mod special urgențele care pot interveni pe Autostrada Soarelui.

Orașul Cernavodă se mândrește cu două vizite ministeriale într-un interval de două săptămâni. La data de 25 septembrie, ministrul transporturilor însoțit de o delegație formată din membri MT, CENAFER, CFR SA, CFR Călători, Societatea Feroviară de Turism și Autoritatea Feroviară Română a sosit la Cernavodă cu trenul prezidențial peste Podul Anghel Saligny, pe linia 1. Prilejul vizitei a fost celebrarea celor 120 de ani de inaugurarea capodoperei de peste Dunăre și promovarea programului de reabilitare a căilor ferate de peste ape.  



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7655 secunde