Viorica Dăncilă: "Trebuie să convingem românii să se întoarcă în țară"

300
Viorica Dăncilă:
Prim-ministrul Viorica Dăncilă, aflată, sâmbătă, într-o vizită în județul Vrancea, a declarat că România se confruntă cu problema forței de muncă, în special cea calificată, și a punctat că este important ca românii plecați în străinătate să fie aduși acasă.

"Trebuie să recunoaștem acolo unde avem probleme. Avem o problemă legată de forța de muncă. Am dat un act normativ pentru a avea mai multă forță de muncă în România. Avem nevoie de forță de muncă calificată, de aceea am introdus și învățământul dual, pentru avea calificarea necesară. Este important pentru noi să aducem românii acasă și cred că acest lucru l-am reușit în domeniu medical. Mă refer la medici, unde am crescut salariile la 3-4.000 de euro, salarii destul de mari și nu numai că nu au mai plecat medici, dar o parte din medici s-au reîntors în România", a spus premierul.

Viorica Dăncilă a adăugat că, pentru a rezolva problema forței de muncă în domeniul medical, a fost crescut numărul medicilor rezidenți.

"Un alt act normativ pe care l-am aprobat chiar săptămâna trecută este legat de medicii rezidenți, unde am crescut de la 4.000 de locuri la 5.415 locuri", a mai spus Viorica Dăncilă.

Potrivit acesteia, creșterea nivelului de trai și a salariilor îi poate convinge pe o parte din românii plecați să se întoarcă acasă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5127 secunde