Viorica Dăncilă și Olguța Vasilescu, chemate mâine la Cotroceni

275
Viorica Dăncilă și Olguța Vasilescu, chemate mâine la Cotroceni - vio-1522680453.jpg
Premierul Viorica Dăncilă și ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, au fost chemate la Cotroceni. Ele trebuie să dea explicații pentru efectele Legii Salarizării.


Întâlnirea a fost programată pentru mâine, 3 aprilie, la ora 12.00, potrivit unui anunț postat pe site-ul Administrației Prezidențiale.


Este prima întâlnire a premierului Viorica Dăncilă, la care participă și ministrul Muncii, cu Klaus Iohannis.


Președintele și premierul s-au mai întâlnit la scurt timp după instalarea Vioricăi Dăncilă în funcția de premier, când cei doi au stabilit o comunicare instituțională pe problemele importante, iar aplicarea Legii salarizării este o chestiune importantă atât pe agenda președinției, cât și pe cea a guvernului.


Legea salarizării este aplicată în mai multe etape. Prima a avut loc în vara trecută, la începutul acestui an au intrat în vigoare unele măriri salariale, însă corecțiile salariale vor continua până în 2020.


Întâlnirea de la Cotroceni va avea loc de asemenea în contextul în care se vorbește tot mai mult despre problemele pe care le întâmpină bugetul de stat, probleme cu colectarea taxelor și impozitelor și banii disponibili la buget pentru acoperirea plății salariilor și a pensiilor.


Tot mâine, premierul Viorica Dăncilă va merge și la Parlament, pentru a discuta tot despre problemele economice pe care le întâmpină Guvernul, transmite Digi24.ro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0186 secunde