Viorica Dăncilă: Fermierii afectați de pesta porcină vor primi 43 de milioane de euro de la bugetul de stat și din fonduri europene

254
Viorica Dăncilă: Fermierii afectați de pesta porcină vor primi 43 de milioane de euro de la bugetul de stat și din fonduri europene - porc-1539178586.jpg
Fermele afectate de pesta porcină vor primi circa 43 de milioane de euro, din fonduri europene și de la bugetul de stat, a afirmat miercuri, la începutul ședinței de guvern, premierul Viorica Dăncilă.


"Din fonduri europene, mai exact din Fondul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, precum și din bugetul național, vom disponibiliza aproximativ 43 de milioane de euro. Sunt bani care vor ajunge direct la crescătorii de porcine, cu prioritate la fermele mici și mijlocii, dar și indirect prin serviciile publice de combatere și prevenire a răspândirii pestei porcine africane", a spus Dăncilă.


Românii vor mânca la masa de Crăciun carne de porc românească, deoarece pesta a afectat doar o mică parte a producției autohtone, a declarat, miercuri, ministrul Agriculturii, Petre Daea, prezent la târgul produselor agroalimentare românești din parcul Izvor din Capitală.


Ministrul a arătat că săptămâna trecută a fost la o discuție la Bruxelles pe tema pestei porcine, despre care a spus că a fost "excepțională".


"Avem vești foarte bune. În comisarul Hogan (comisarul european pentru agricultură, Phil Hogan n.r.) am găsit un atașament deosebit față de problemele pe care le are România. El este mai român decât mulți din această țară. Ne susține în sensul că ne dă banii și ne susține să facem mult mai multe, astfel încât să punem stăpânire pe acest nenorocit de virus care a ocupat o parte din Europa", a arătat Daea.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.337 secunde