Victor Ponta: Bugetul arată rău. O să votăm contra

170
Victor Ponta: Bugetul arată rău. O să votăm contra - media150445020324775300-1550148788.jpg
Victor Ponta, președintele Pro România, a declarat joi că "bugetul arată rău", iar parlamentarii formațiunii sale vor vota împotriva proiectului de lege.

"Bugetul arată rău și din acest motiv o să votăm contra și vreau să explic și de ce. Au fost două amendamente ale Pro România, noi nu am făcut 1.500, 5.500, 7.000 de amendamente, noi am făcut două. Unul prevedea să nu mai dăm 100.000 de euro pentru partide în anul 2019, în condițiile în care s-au înghețat pensii, salarii. Am văzut, la început, că nu am avut succes deloc. Cei de la PSD - ALDE au fost contra, după care, au fost de acord, s-au cedat 140 de milioane, dar au mai rămas cu 270 de milioane de lei. 270 de milioane e prea mult pentru partidele politice și poate că astăzi le mai vine mintea și mai cedează prada asta de 270 de milioane", a declarat Victor Ponta, la Parlament.

El s-a declarat uimit de faptul că nu a găsit înțelegere la al doilea amendament al Pro România, legat de continuarea programului de grădinițe cu Republica Moldova.

"Dincolo de asta sunt niște probleme legate de datele pe care s-a construit bugetul, date false, din păcate, și practic ce se va vota acum nu va avea nicio legătură cu ce va fi peste trei luni, cinci luni, la rectificare, practic, o să fie un alt buget față de cel de acum", a spus Ponta, subliniind că nu are rost să se "umfle cifrele". "E ceea ce i-am spus domnului Teodorovici și doamnei Pescaru, oameni cu care eu am lucrat când am făcut bugete: nu are rost să umfli datele, să pui din burtă, că o să crești cu 5, cu 6, când toată lumea îți spune că nu se poate. Probabil că o să fim în 2019 sub 4. Și, dacă pornești pe date false, (...) când umfli cifrele o să-ți explodeze în față", a arătat liderul Pro România.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6003 secunde