Victor Ponta, ales președinte al Pro România. "Un lider adevărat este o protecție pentru echipă"

257
Victor Ponta, ales președinte al Pro România.

Articole de la același autor

Fostul premier Victor Ponta a fost ales președinte al partidului Pro România în cadrul primului congres național al formațiunii politice, care a avut loc duminică, la Romexpo.

Din cei 876 de delegați cu drept de vot prezenți la congres, 871 au votat pentru alegerea lui Victor Ponta ca președinte al partidului.

Prim-vicepreședinți ai Pro România au fost aleși Nicolae Bănicioiu, Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu.

Victor Ponta a declarat la congres că obiectivul Pro România este realizarea unui master plan pentru dezvoltarea țării și promovarea unor proiecte de construcție pentru viitor cu o echipă formată din oameni în care are încredere.

"Vreau să cred că putem să facem un master plan pentru dezvoltarea României, că avem oamenii și proiectele necesare, avem experiența și avem și timpul în față. Nu îmi doresc ca Pro România să fie un proiect pe termen scurt. Am fost în diverse funcții publice, nu ne-a gonit nimeni de acolo, am plecat când am crezut că nu putem să facem atât de mult cât ne-am dorit, ci vreau să cred că împreună cu dumneavoastră acest proiect, master plan pentru România poate fi realizat", a afirmat Ponta.

El a subliniat că succesul și dezvoltarea României pot fi realizate doar într-o Românie mai bine integrată în UE.

Liderul Pro România a adăugat că primul test al formațiunii politice va fi la alegerile europarlamentare din 2019.

"O să avem primul test la alegerile pentru Parlamentul European anul viitor și cred că primul test este important pentru a arăta că acei candidați ai Pro România pentru PE vorbesc limbi străine și au capacitatea de a promova proiecte în domeniul pe care să îl reprezinte. Nu vreau să avem candidați care vorbesc bine la tv din România. Vreau să avem candidați care pot să vorbească în comisia de specialitate sau în plenul PE, care pot să promoveze această idee a master planului pentru România", a mai spus Victor Ponta, citat de Agerpres.

El consideră că liderul este cel care își trage echipa după el, nu cel care își trage echipa în jos.

"Un lider adevărat este o protecție pentru echipă și nu își folosește echipa sau partidul ca scut pentru el. Atunci când tu, ca lider, ești o problemă pentru echipă, trebuie să te dai la o parte și să încerci să ajuți din orice altă poziție ca acea echipă să câștige. Îmi doresc să fiu liderul unei echipe formată din oameni în care am încredere și pe care îi cunosc de mai mult timp, de mai puțin, dar despre care cred că au competența și integritatea necesare. Vrem să promovăm proiecte de construcție pentru viitor și mai vrem ceva și vă rog pe toți: convingeți oamenii că toți suntem Pro România și cei care sunt contra România să putem să îi lăsăm să își vadă de problemele lor, iar noi toți să fim Pro România", a mai spus Ponta. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0124 secunde