Viceprimarul Costin Răsăuțeanu, gazdă pentru tinerii europeni implicați în programul Erasmus+

1235

Articole de la același autor

Curioși să descopere mai multe lucruri despre orașul Constanța, dar și despre relația administrației locale cu tinerii, 35 de cursanți implicați în proiectul "Job Hunters", finanțat prin programul Erasmus+, au făcut cunoștință cu viceprimarul municipiului Constanța, Costin Răsăuțeanu, gazda lor în incursiunea prin provocările și demersurile administrației publice locale. 




Cei 35 de tineri din șase țări europene (Estonia, Italia, Spania, Ungaria, Macedonia și Polonia) vor încheia experiența Erasmus+ la Constanța, pe 28 martie. În această perioadă (20-28 martie), ei vor interacționa cu persoane din medii diverse, vor participa la activități și seminare de dezvoltare socio-profesională și vor dobândi abilități care să-i plaseze mai ușor pe piața muncii sau antreprenoriatului. Proiectul "Job Hunters" se desfășoară în parteneriat cu Asociația Youth Vision Constanța. 
Revenind la întâlnirea celor 35 de tineri cu viceprimarul Costin Răsăuțeanu, fiind vorba despre un proiect ce are ca tematică antreprenoriatul social și descoperirea abilităților socio-profesionale care să-i ajute în viitor pe tineri să-și găsească mai ușor un loc de muncă sau să-și pună pe picioare propria afacere, ambele părți au împărtășit situația și problemele tinerilor din țările lor când vine vorba de găsirea unui loc de muncă, de șomaj și de oportunitățile pe piața muncii. 


Alte subiecte dezbătute în cadrul vizitei de lucru au fost legate de istoria orașului Constanța, de clădirile vechi din zona peninsulară, de evenimentele dedicate tinerilor, organizate pe plajă cum ar fi Neversea, Sunwaves, dar și despre evoluția carierei tânărului viceprimar de la malul mării. 


"Nu este suficient să fiți curajoși în a spune ce gândiți. Trebuie să vă implicați serios în viața politică a comunității și să rămâneți perseverenți în ideea de a îndrepta ceea ce considerați că este strâmb", le-a transmis tinerilor europeni viceprimarul Costin Răsăuțeanu.     


Mesajul a fost îmbrățișat de cei 35 de cursanți care au oferit o lecție de respect și prețuire pentru natură. Hotărâți, înarmați cu saci de gunoi și mănuși de unică folosință, tinerii au format cinci echipe și au ecologizat zona din apropierea plajei Modern. În numai 20 de minute, aceștia au reușit să strângă aproape 15 saci încărcați cu peturi, hârtii, pungi de plastic, doze de bere și multe alte deșeuri care sufocă natura. Prin gestul lor, tinerii au ținut să transmită și un mesaj: "Lumea este schimbată de #Erasmus+ #Job Hunters". 
În același timp, cursanții au dat startul mai devreme celei de-a șasea ediții a campaniei "Curățăm Constanța noastră", ce va începe în luna aprilie, campanie inițiată de Primăria Constanța.  


"În primul rând aș dori să-i mulțumesc domnului viceprimar Costin Răsăuțeanu pentru deschiderea de care a dat dovadă de fiecare dată când am solicitat o vizită de lucru la Primăria Constanța. Suntem la a 3-a vizită cu un grup de tineri sosiți prin programul Erasmus+ și plecăm cu multe informații interesante, dar și sfaturi pe care tinerii le-au apreciat", a declarat Daniela Enescu, președinte Asociația Youth Vision Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3697 secunde