Veteranii de război din Cumpăna, premiați de administrația locală

271
Veteranii de război din Cumpăna, premiați de administrația locală - cumpana-1480687625.jpg

Articole de la același autor

În cursul zilei de 1 Decembrie, locuitorii comunei Cumpăna au ieșit din case, cu mic cu mare, și au mers în centrul co-munei, acolo unde, cu steaguri în mâini, au salutat militarii și autoritățile locale. În cinstea Zilei Naționale, au defilat militari ai subunității din cadrul UM 01737 Topraisar. Comuna a răsunat pe melodia Imnului de Stat al României. 


După acest moment solemn, preoții din lo-calitate au oficiat o slujbă de Te Deum, urmată de ceremonialul depunerii de coroane de flori la Monumentul Eroilor din vecinătatea Primăriei. 


Totodată, în incinta Casei de Cultură din localitate a avut loc premierea veteranilor de război ai comunei Cumpăna, Ion Ceapă, de 99 de ani, și Gheorghe Crăciun, în vârstă de 94 de ani. 


Momentul artistic a fost deschis de către echipa de rugby Victoria Cumpăna, pregătită de antrenorul Florin Băcioiu. 


În continuare, sala a fost însuflețită de preșcolarii Grădiniței "Sf. Maria", pregătiți de directorul Mihaela Dinculescu, și cei ai Grădiniței "Florilor", pregatiți de directorul Nicoleta Timofte, și de ansamblul folcloric "Mugurașii Cumpenei", pregătit de profesorul coregraf Constantin Olteanu. 


În cadrul întâlnirii, primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, le-a transmis celor prezenți, dar și celor de acasă un mesaj emoționant, îndemnându-i la unitate și iubire. 


"Dragostea de țară înseamnă dragostea pentru locul în care te-ai născut și ai crescut, pentru locul în care ai rostit pentru prima oară cuvântul mamă, e dragostea pentru părinții, frații, surorile și bunicii care îți spuneau povești la gura focului, iarna. Să iubim stoicismul, răbdarea și devotamentul semenilor. Iubește-ți țara, române, doar prin iubire poți rescrie povestea pentru toate generațiile viitoare, pentru că doar aici te poți simți tu, român adevărat, acasă la tine", a spus primarul Mariana Gâju.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3984 secunde