€ 4.732
£ 5.2698
$ 4.195

Mai multe ştiri online:

Vești proaste pentru salariații de la stat! Ce soluție ia în calcul Guvernul

Ştire online publicată Sâmbătă, 16 Iulie 2016. Autor: Carmen MOCANU
Vicepremierul Costin Borc susține că Guvernul analizează posibilitatea imple-mentării principiului potrivit căruia, la fiecare doi angajați la stat care pleacă din sistem, să fie angajat unul singur.

Întrebat dacă sunt prea mulți angajați în acest moment la stat, Borc a răspuns: „O părere proprie: da. Nu sunt un specialist în adminis-trație publică, însă oamenii cu care ne întâlnim în discuții, experți în administrație, spun că, totuși, din punctul de vedere al administrației, față de alte țări nu o ducem foarte bine”.

Potrivit lui Borc, cu ocazia discuțiilor pe marginea legii salarizării sectorului bugetar, a propus și implementarea principiului „doi la unu”, după modelul francez.

„Am propus principiul doi la unu în Guvern în discuțiile pe legea salarizării. Este un principiu care este acceptat de colegi. Nu vreau să-mi arog această idee, pentru că este o idee pe care am văzut-o în Franța, era ideea de a diminua administrația într-un mod simplu și corect și a nu face niște valuri de disponibilizări. Fiecare doi funcționari care ies la pensie sau ies din sistem să fie înlocuiți prin unul”, a explicat vicepremierul.

El a subliniat că, totuși, această măsură trebuie implementată cu mare atenție și nu tre-buie să afecteze unele sectoare precum învățământul, sistemul sanitar, sistemul asistenței de stat sau sistemul de probațiune. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.6661 secunde