Favorit în sondajele PNL la Primăria Constanța

Vergil Chițac joacă la două capete? "Este exclus! Este o prostie magnifică!"

Ştire online publicată Joi, 10 Decembrie 2015. Autor: Carmen MOCANU
Liberalii constănțeni au finalizat sondajul de opinie privind stabilirea candidatului PNL pentru Primăria Municipiului Constanța. Printre altele, așa cum era de așteptat, cel mai bine clasat, după candidatul PSD, stă rectorul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, Vergil Chițac.


Practic, un om din afara partidului, dar pe care liberalii și-l doresc în speranța că vor reuși să pună mâna pe Primăria Constanța. O dorință veche, dar nerealizabilă până acum din diverse motive ce țin de negocieri făcute pe „sub masă”.


Liderul PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, declara zilele trecute că ar fi o onoare pentru partid ca Vergil Chițac să se înscrie în PNL și să accepte propunerea de a candida la Primăria Constanța.


„Ar fi o onoare ca Vergil Chițac să se înscrie în PNL Constanța. În acel moment, întreaga organizație ar trebui să se ridice la nivelul său. Suntem siguri că, alături de el vom câștiga Primăria Constanța”, spunea Dragomir. 


Contactat telefonic, rectorul ANMB, Vergil Chițac, a spus că are cunoștință despre sondaj și că, deocamdată, se gândește cu toată sinceritatea la propunerea liberalilor de a candida din partea partidului la Primăria Constanța. 


„O să reflectez la propunerea PNL pe două direcții. Dacă mă decid să candidez și voi candida ca și membru al PNL și atunci mă înscriu în PNL sau dacă voi candida ca și independent cu susținerea PNL. Am să iau o decizie în prima lună a anului viitor. În plus, dacă mă decid va trebui să demisionez din funcția de rector pe care o am la ANMB, deoarece momentan îmi este interzis să fac politică”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, Vergil Chițac.


Întrebat dacă este reală informația potrivit căreia, în urmă cu ceva timp, s-ar fi întâlnit cu liderul PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, și cu liderul PSD Constanța, Felix Stroe, într-o biserică din oraș pentru a pune la punct o eventuală candidatură independentă cu susținerea ambelor partide, Vergil Chițac a negat: „Este exclus! Este o prostie magnifică”!


Cu toate acestea, el nu a negat că, în caz că se decide să candideze, nu ar refuza sprijin de oriunde ar veni acesta.


„Sunt genul de om care nu face compromisuri. Este altceva dacă vorbim despre sprijin. Aș fi dispus să-l primesc de oriunde ar veni acesta. Dar asta atâta timp cât nu este condiționat de anumite obligații prin care ar trebui să-mi încalc principiile pe care vreau să le promovez. Eu dacă intru în competiție nu o să mă schimb cum vrea sondajul, ci vreau să fiu eu cel care schimbă sondajul”, a explicat Vergil Chițac. 


Ce spune sondajul PNL


Sondajul comandat de PNL s-a desfășurat în perioada 14 noiembrie - 2 decembrie și a fost realizat pe un eșantion reprezentativ pentru populația cu vârsta peste 18 ani, fiind intervievate 1.003 persoane. Selecția gospodăriilor și a persoanelor intervievate a fost aleatoare. Interviurile au fost efectuate pe bază de chestionar standardizat, față în față, la domiciliul persoanelor intervievate. 


În cadrul sondajului au fost cercetați patru reprezentanți ai PNL Constanța - Robert Boroianu, Mihai Tararache, Christian Gigi Chiru și Iustin Fabian Roman, reprezentanți ai celorlalte partide politice, precum și rectorul Academiei navale „Mircea cel Bătrân”, Vergil Chițac.


„În urma cercetării sociologice, Vergil Chițac a obținut cea mai bună performanță pe dimensiunea de imagine, are o bună percepție în societate, o imagine pozitivă, întrunind cel mai mare procent de atribute de imagine asociate și elemente de disociere. Punctul slab este notorietatea scăzută (19.5%), intenția de vot exprimată fiind de 12,6%. Atributele și imaginea pozitiv-neutră în comunitate asigură candidatului un potențial mare de creștere”, se arată într-un comunicat de presă al PNL. 


În aceste împrejurări, liberalii consideră că înscrierea oficială în competiția electorală și programul electoral adresat tuturor constănțenilor, alături de calitățile personale, pot asigura câștigarea alegerilor pentru Primăria Constanța, chiar dacă în acest moment candidatul PSD este mai bine plasat în sondaje. 


„Votul pe partide la nivelul municipiului Constanța - intenția de vot la Consiliul Județean Constanța relevă un avans de 12,2 procente în favoarea PSD. Analizele și concluziile prezentate în sondaj reflectă situația din luna noiembrie 2015”, au mai adăugat liberalii constănțeni.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 7985 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4004 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2957 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.9447 secunde