€ 4.7223
£ 5.2846
$ 4.1455

Mai multe ştiri online:

USR vrea referendum pentru salvarea Justiției. „Am încredere în președintele Iohannis“

Ştire online publicată Joi, 14 Martie 2019. Autor: Carmen MOCANU
Președintele USR, Dan Barna, a declarat, ieri, că, în prezent, se deschide calea organizării unei consultări populare pe Justiție, la alegerile europarlamentare din 26 mai, ca urmare a deciziei Curții Constituționale de admitere a sesizării șefului statului privind modificările aduse Legii referendumului.


„CCR a admis contestația președintelui la modificările legii electorale, precizând foarte clar că este posibilă organizarea unui referendum în timpul alegerilor europarlamentare. Practic, în acest moment, se deschide calea ca la alegerile parlamentare din 26 mai să avem și referendumul Fără penali, referendumul pe Justiție, un referendum fundamental necesar pentru România“, a susținut Barna, la Palatul Parlamentului.


El a adăugat că Alianța USR-PLUS are toată încrederea că președintele Klaus Iohannis va demara acest referendum.
„Alianța USR-PLUS are toată încrederea că președintele României va demara acest referendum, care va scoate România din cei doi ani și jumătate de luptă pe Justiție, pe care ne-o servesc Liviu Dragnea și PSD. În acest moment avem toate șansele, dacă președintele va decide și am susține cu toată resursele o astfel de decizie, ca pe 26 mai să se poată să se voteze pentru Fără penali, românii să poată să voteze nu doar pentru europarlamentari, ci și pentru o Românie în care cei condamnați să nu mai controleze bugetul României, să nu mai controleze direcția în care merge statul român și să nu mai încerce să ne scoată din Europa“, a afirmat liderul USR, Dan Barna, la Digi24.


Potrivit liderului USR, finalitatea referendumului ar fi introducerea acestei modificări în Constituție, urmând ca cei condamnați definitiv să nu mai poată candida la următoarele alegeri.


„Finalitatea este că, introducând această modificare în Constituție, cei condamnați nu mai pot candida la următoarele alegeri. Un astfel de referendum care spune «Fără penali în funcții publice» va pune o presiune extraordinară pe tot ce s-ar mai vota în Parlamentul României“, a mai adăugat Dan Barna.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8631 secunde