USR sesizează CCR. Care este motivul

102
USR sesizează CCR. Care este motivul - ccr465x390-1494414695.jpg

Articole de la același autor

Uniunea Salvați România va sesiza Curtea Constituțională cu privire la proiectul de modificare a Legii executării pedepselor, deoarece reprezintă "o grațiere mascată".


Camera Deputaților a adoptat proiectul pentru modificarea și completarea Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal.


"Prin modificarea Legii executării pedepselor, deținuții vor primi un beneficiu de șase zile care se vor considera executate la o perioadă de 30 de zile petrecute în condiții de detenție improprii. USR a susținut varianta beneficiului de trei zile acordate la 30 de zile în condiții improprii, deoarece perioada de șase zile este mult prea mare", a precizat USR, prin intermediul unui comunicat de presă.


USR consideră că este "excesivă" creșterea beneficiului în zile considerate executate, de la 20% la 25% pentru munca remunerată, de la 25% la 33% pentru munca neremunerată și de la 33% la 50% pentru munca pe timp de noapte. În opinia USR, reglementarea actuală este suficientă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3824 secunde