USR promite candidat propriu la alegerile prezidențiale din 2019

147
USR promite candidat propriu la alegerile prezidențiale din 2019 - usrpromite-1509891102.jpg
Președintele USR, deputatul Dan Barna, a declarat, ieri, că partidul său va avea , cu siguranță, un candidat propriu în turul I al alegerilor prezidențiale din 2019, iar pe președintele Klaus Iohannis îl va susține numai în situația în care acesta va ajunge în turul II, iar candidatul USR nu.

"Despre candidați este oarecum prematur să vorbim. Ce pot să spun, cu siguranță, este că la alegerile prezidențiale în turul I, USR va avea un candidat, pentru că suntem un partid care își dorește să conteze în politica din România și în anii care urmează. Suntem un partid nu doar de conjunctură, ci un partid care reprezintă acea idee importantă că se poate face politică și decent, cu oameni care vin din societate și care vor să schimbe niște realități care timp de 27 de ani s-au dovedit nefuncționale", a spus Barna, pentru Agerpres.

Întrebat dacă această poziție exclude posibilitatea ca USR să îl susțină în turul I al prezidențialelor pe Klaus Iohannis dacă acesta va decide să candideze, Dan Barna a menționat că actualul președinte al țării reprezintă pentru USR o opțiune numai pentru turul II, în caz că nu va ajunge acolo candidatul USR.

Totodată, președintele USR a arătat că formațiunea sa are o colaborare în plan legislativ cu platforma România 100 a fostului premier Dacian Cioloș pe mai multe proiecte și că vor mai urma și altele care vor ajuta la consolidarea încrederii între membrii USR și ai platformei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3962 secunde