USR: Majorarea accizelor va avea efecte devastatoare în economie

137
USR: Majorarea accizelor va avea efecte devastatoare în economie - benzinapompa1024x683-1502269960.jpg

Articole de la același autor

USR atrage atenția că majorarea accizelor va avea efecte devastatoare în economie, lovind în primul rând în cei cu venituri mici și în competitivitatea firmelor din România.


"Majorarea accizelor la benzină și motorină, începând cu 1 septembrie, cu cel puțin 45 de bani pe litru va duce la scumpiri în lanț la majoritatea produselor, afectând grav puterea de cumpărare a românilor. Iar cei mai afectați vor fi cei cu venituri mici, pensionarii și angajații cu salariu minim pe economie, celor cărora coaliția PSD - ALDE se laudă că le-a majorat veniturile. În realitate, încă o dată se demonstrează că guvernarea PSD - ALDE ia cu două mâini ceea ce promite să dea cu o mână", susțin reprezentanții USR, într-un comunicat.


Totodată, USR susține că, prin această majorare, se reintroduce supraacciza de 7 eurocenți, adoptată tot de PSD în aprilie 2014 și care a fost eliminată de la 1 ianuarie 2017 ca urmare a promisiunilor electorale făcute de liderul social-democraților. "În campanie, domnul Dragnea anunța că vor dispărea unele taxe, inclusiv supraaciza de 7 eurocenți, și după șase luni de guvernare dezastruoasă guvernul condus de PSD anunță că reintroduce această taxă în regim de urgență. Românii au fost mințiți în față cu nerușinare", a afirmat deputatul Dan Barna, purtătorul de cuvânt al Uniunii Salvați România, citat în comunicat.


Competitivitatea economiei românești va fi puternic afectată, iar companiile riscă să piardă competiția cu producătorii din alte țări, se mai arată în comunicatul citat.
Accizele la carburanți ar putea reveni la nivelul din anul 2016, creșterea fiind propusă pentru că au scăzut încasările la buget din această taxă cu 634,3 milioane lei, iar prețurile la motorină sunt printre cele mai mici din Uniunea Europeană, după Luxemburg și Bulgaria, conform unui proiect de ordonanță privind modificarea Codului fiscal, publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3511 secunde