USR cere conducerii Camerei Deputaților revocarea lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al forului

364
USR cere conducerii Camerei Deputaților revocarea lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al forului - usrcere-1529673069.jpg
Uniunea Salvați România cere conducerii Camerei Deputaților revocarea lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al forului legislativ, în urma condamnării acestuia la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, a declarat, vineri, liderul deputaților Uniunii, Claudiu Năsui.

"Vă solicit ferm să înaintați Biroului Permanent al Camerei Deputaților solicitarea de revocare a domnului deputat Nicolae Liviu Dragnea din funcția de președinte al Camerei Deputaților, în baza atribuțiilor pe care vi le conferă articolul 26 din Regulamentul Camerei Deputaților. Recenta condamnare penală la 3 ani și 6 luni cu executare a celui de-al treilea om în stat decredibilizează atât instituția Parlamentului, cât și România pe scena internațională", se arată în cererea de revocare transmisă de USR conducerii Camerei.

Conform articolului 26, "Președintele Camerei Deputaților poate fi revocat înainte de expirarea mandatului, cu votul majorității deputaților prezenți, cu asigurarea cvorumului legal; votul este secret și se exprimă prin bile. Propunerea de revocare se face în scris de către liderul grupului parlamentar care l-a propus și căruia îi aparține funcția de președinte al Camerei Deputaților".

Potrivit USR, "până la reabilitare, Liviu Dragnea se află într-o încălcare flagrantă a articolului 1 alineatul 3 din Codul de conduită al deputaților și senatorilor".

"Deputații și senatorii au obligația să acționeze cu onoare și disciplină, ținând cont de principiile separației și echilibrului puterilor în stat, transparenței, probității morale, responsabilității și respectării reputației", se arată în cerere.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3801 secunde