USR are un nou lider. Dan Barna: Vrem unitate în partid, dușmanul real pentru noi e PSD

236
3
USR are un nou lider. Dan Barna: Vrem unitate în partid, dușmanul real pentru noi e PSD - fondusrdanbarna-1509280054.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Uniunii Salvați România (USR) s-au reunit, sâmbătă, la Poiana Brașov, în cadrul Congresului Extraordinar unde și-au ales noul lider al partidului. 


Congresul USR a avut loc ca urmare a demisiei lui Nicușor Dan, fondatorul formațiunii politice. După numărarea voturilor a reieșit că Dan Barna a obținut 127 de voturi din cele 191 exprimate, iar contracandidatul său, Vlad Alexandrescu, 50 de voturi. Dan Barna s-a născut pe 10 iulie 1975, iar în 2016 a fost ales deputat de Sibiu pe lista USR.


Pe de altă parte, în timp ce Congresul era în desfășurare, fostul președinte Nicușor Dan îi acuza pe Facebook pe organizatori de "practici demne de PSD și PNL", motiv pentru care a ales să nu participe la Congresul partidului.


Imediat după anunțarea rezultatelor, noul președinte al Uniunii Salvați România, Dan Barna, a declarat că nu se pune problema epurărilor în partid după congresul în care a fost aleasă noua conducere, menționând că USR vrea să facă opoziție activă, "dușmanul său real fiind PSD, care duce România în zona confiscării resurselor publice".


"USR este un partid care va continua să fie opoziția activă. Dușmanul real pentru noi este PSD, care duce România într-o zonă a confiscării resurselor publice pentru o clică de oameni care vor să le fure și să le pună la adăpost de lege", a spus Barna.


El a mai adăugat că datoria pe care USR o are față de cetățeni este de a fi un partid de opoziție care luptă în mod real pentru interesele lor, care să apere statul de drept în aceste zile în care este mai atacat ca niciodată.


"Mesajul pe care majoritatea membrilor l-au înțeles azi și eu, ca președinte ales, îl înțeleg, este acela că așteptarea este să pornim pe drumul de partid de opoziție, pe care ni l-am asumat la alegerile din decembrie anul trecut. În ceea ce privește posibilele epurări, vă pot spune fără echivoc că este o știre pur Radio Erevan, nu se pune problema să existe vreo epurare. Întreaga mea campanie și întregul meu mesaj și al lui Vlad Alexandrescu a fost explicită, în sensul de păstrare a unității partidului, în sensul păstrării tuturor membrilor care vor să activeze în USR, care susțin valorile pentru care noi am primit 600.000 de voturi. Nu există nicio inițiativă sau intenție de a epura oameni din partid. Suntem în 2017, nu în anii ‘50. Tocmai de aceea am spus că voi sta de vorbă cu toate filialele care, la acest moment, au luat decizia să nu participe la congres. Mesajul este să mergem împreună mai departe, partidul are nevoie de fiecare dintre ei", a mai spus Dan Barna.


Potrivit acestuia, congresul de la Poiana Brașov a avut legitimitate.


"Cumva este unul dintre lucrurile triste ale acestei zile, faptul că Nicușor Dan, plasându-se în afara partidului, a simțit nevoia să transmită supărarea pe care domnia sa o are. În ce privește legitimitatea, nu este niciun dubiu, au votat 70% din delegații prezenți la congres. Deci nu este o chestiune de un vot sau două. Nu se poate vorbi despre o nelegitimitate în această situație în care majoritatea largă a partidului 


și-a exprimat dorința ca USR să meargă mai departe", a mai declarat Dan Barna.


Comentează știrea

Liviu Burebista
30 octombrie 2017
USR-ul copilul de suflet al lui Soros

USR-ul este una din cozile de topor, finantate de Soros in Romania. Noul presedinte (sluga lui Soros) USR , ne spune ca dusmanul lor este PSD-ul. Nimic mai fals, dusmanul lor este Romania si poporul roman. Soros lupta din rasputeri , cu toata averea lui colosala, lupta pt distrugerea Statului National. USR = Tradatori de neam si tara.

Gigi
30 octombrie 2017
Da !

USR-ul este cel mai indreptatit partid sa conduca dreapta in Romania ! Vine din societatea civila responsabila , scolita , europeana , si nu din subteranele toxice PSD -ALDE - PNL - PMP ... Certurile astea sunt normale , mioritice , crize de crestere , care , cu siguranta , vor fi depasite , pentru ca este vorba de oameni inteligenti , cu perspective ...

MIHAI
30 octombrie 2017
PARTID NOU ? CARE ?

Se vorbeste de schimbarea clasei politice , de rolul pe care-l vor juca tinerii si alte bazaconii de acest fel pe care nu le putem crede atata timp cat tinerii sunt deja infectati cu toate bolile celor care i-au crescut si educat in politica . Partidele romanesti , vechi sau noi nu se considera partide rivale ci tabere dusmane . Isi tagaduesc pe rand , si pe buna dreptate , bunele intentii ( care raman doar vorbe ) meritul unor initiative ,isi cauta nod in papura si recurg chiar la asasinat moral , ca urmare a lipsei elitelor si a selectiei . In Romania partidele sunt doar aliante electorale , fapt care duce la dispersarea puterii si la lipsa de responsabilitate . De aceea aceeiasi indivizi sunt alesi si realesi iar si iar . Un partid trebuie sa reprezinte clasa pe care el se reazema . S-a incropit prea repede o clasa politicianista , o pseudo-burghezie care nu are nimic din traditile de munca , de constiinta si de valoare proprie pe care o are burghezia europeana sau mica burghezie . Partidele romanesti vechi sau noi , nu sunt partide de principii , ci de interese personale , de interese de grup . Nu au comunitate de idei , sunt partide mafiote care miros a puscarie .Responsabilitatea actualei situatii din si intre partide nu o are doar clasa politicianista , ci si lasitatea pasiva a cetatenilor care , cunoscand aceste partide le-au dat si le dau in continuare votul , si care , sub povara din ce in ce mai grea a traiului zilnic , a jafului de miliarde , a destrabalarii si prabusirii institutiilor statului , nu au reactionat ca sa rastoarne regimurile nefaste . Exista in partide si oameni de buna credinta . Dar ei nu slujesc decat ca paravan . In dosul lor opereaza furtul si intriga .

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9909 secunde