USR a depus în Parlament un apel împotriva violenței în politică

120
USR a depus în Parlament un apel împotriva violenței în politică - usr-1505920359.jpg
Partidul Uniunea Salvați România a depus, ieri, la Secretariatul General al Camerei Deputaților și Senatului un apel împotriva violenței în politică și cere tuturor parlamentarilor, indiferent de partidul din care fac parte, să își asume acest apel pentru a da un exemplu societății și pentru a descuraja orice formă de violență, se arată într-un comunicat de presă al partidului. 


"Parlamentul României condamnă în mod public folosirea violenței de limbaj și a agresiunii fizice în politica românească. Ca reprezentanți ai cetățenilor avem datoria să le susținem interesele prin argumente și prin vot, nu prin amenințări și pumni. Din păcate, de la violența de limbaj practicată în politica românească până la politica pumnului în gură la propriu, nu a fost decât un pas. Prin această declarație ne angajăm să menținem civilitatea în raporturile dintre noi, chiar în condiții de adversitate politică. Parlamentarismul presupune dezbatere, în contradictoriu, dar este nedemn pentru statutul de parlamentar să se apeleze la intimidări precum atacuri la persoană, amenințări, înjurături sau agresiune fizică, pentru a impune un punct de vedere", se arată în apel.


USR mai arată că România este un stat membru al Uniunii Europene a cărei cultură este una a dialogului permanent dintre putere și opoziție pentru a găsi cele mai bune soluții pentru cetățeni.


"Democrația nu înseamnă dictatura majorității și politica forței, ci decizia majorității cu respectarea minorității politice, adică a opoziției. Noi, parlamentarii, suntem un model pentru societate, iar violența practicată în politică va face violența în general acceptabilă pentru societate și o va încuraja în toate sferele sociale, de la violența în familie, până la violența în stradă. Rolul nostru este să descurajăm violența, prin exemplul propriu și prin legi care să o combată și nu să încurajăm nerespectarea normelor sociale și mai ales a legilor. Avem responsabilitatea să menținem ordinea în societate și să combatem orice încercare de instaurare a haosului prin violența de orice fel", susține USR în apelul său.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3587 secunde