USL, primul bal pentru președinție, la Constanța. Antonescu nu vrea să fie candidat, vrea să fie președinte

890
9

Articole de la același autor

Aglomerație mare, sâmbătă după-amiază, în centrul Constanței. Coloane interminabile de autocare, microbuze și, mai ales, mașini de lux au trezit urbea tomitană din amorțeala ultimei zile de vară. Vlăstarii USL-ului, câteva mii de bucăți la număr,

s-au organizat, încolonat și executat o exemplară manifestație electorală pentru "viitorul președinte al României", așa cum se proclamă deja, Crin Antonescu.

Acțiunea "România pentru tineri", organizată la Sala Sporturilor din Constanța, s-a vrut a fi rampa oficială de pe care liderul PNL și-a lansat zborul spre Cotroceni. Dar, vorba românului, mai e mult până departe.

Revenind la marea adunare de sâmbătă, ea a adus pe aceeași scenă elita politică din cele trei colțuri ale USL. Victor Ponta, Crin Antonescu și Daniel Constantin au descins împreună, toți trei la țol alb, lejer, așa ca de vară. Calea le-a fost deschisă de primarul Constanței și, totodată, președinte al organizației județene a PSD, Radu Mazăre, care a sosit escortat de câteva dom-nișoare îmbrăcate în straie militărești, la fel ca și edilul.

Așa cum era de așteptat și planificat, sala a primit cu urale sosirea invitaților principali. Bineînțeles, fiecare cu grupul de susținători înfocați, că doar nu degeaba și-au adus pesediștii și liberalii oamenii de prin toate colțurile țării. Floarea USL-ului a luat loc pe un podium special amenajat în dreapta scenei. Ponta, Antonescu și Constantin în centru, Radu Mazăre lângă ei. Doar el era gazda.

Primul care a vorbit tinerilor din USL a fost Daniel Constantin. Puțini au înțeles mare lucru, însă esența mesajului a fost una singură: Uniți în jurul lui Crin pentru câștigarea președinției. Aplauze, urări, strângeri de mână, și a venit rândul lui Ponta. Premierul și liderul PSD a vorbit despre responsabilitatea sa și a cabinetului său față de tineri, indiferent că sunt sau nu membri de partid. "România are nevoie de tineri care să se gândească și la alții, nu doar la ei", le-a transmis el tinerilor din sală, concluzionând că fără ei nu se pot câștiga bătălii electorale și nici nu ar merita să fie câștigate.

"Președintele României va trebui să inspire"

"Prințesa" balului a fost, așa cum se stabilise cu săptămâni în urmă, Crin Antonescu. "Eu nu mi-am depus acum și nu îmi depun acum nicio candidatură. Eu, pur și simplu, nu vreau să fiu candidat. Vreau să fiu președintele României! Și voi fi! Mă pregătesc pentru asta, dar nu electoral. Nu acum, acum mă pregătesc învățând cu toată tinerețea pe care o mai am, pentru că sunt lucruri pe care nu le știu și pe care va trebui să le știu și să le fac atunci când voi fi președinte. Mă pregătesc, dar bătălia pentru Președinția României nu se reduce cu, nu începe cu și nu se termină cu un candidat Crin Antonescu sau altul. Bătălia pe care trebuie să o dăm și pe care vă chem să o dați este una prin care să impunem și după aceea o vom impune și la vot, un alt conținut, un alt înțeles, o altă misiune acestei funcții supreme în statul român. Candidații sunt mulți, președintele va fi unu", a afirmat Antonescu, în fața tinerilor din USL.

De asemenea, el a vorbit despre profilul viitorului președinte al României, pe care îl înțelege drept un "lider de conștiință națională".

"Atât, e de ajuns. Președintele României nu conspiră. Președintele României va trebui să inspire, președintele României nu face jocuri de pe o zi pe alta, nu destituie și nu impune guverne, nu face manevre prin Parlament, nu face dosare. Pentru Dumnezeu, președintele își reprezintă, își unește și își urmează națiunea în aspirațiile ei fundamentale. Nimeni, nimeni, nici analiștii ghicitoare, nici ghicitoarele-analiști, nici astrologii, nici vrăjitorii nu vorbesc despre asta. Se țin de mână și spun apăsat ca pe o incantație «Crin Antonescu nu va fi niciodată președintele României». Alții, să fim onești, prieteni de-ai noștri la fel de hotărâți, afirmă «Crin Antonescu va fi cu orice preț președintele Româ-niei». Nu aceasta este tema. Nu de asta depinde destinul acestei țări sau al generației voastre, ci de modul în care vom câștiga bătălia pentru înțelesul și conținutul acestei funcții", a spus Antonescu.

Mazăre a atras toate blițurile

În timp ce liderul PNL își spunea povestea pe scenă, jos, atenția era direcționată în cu totul altă parte. Imediat ce Crin și-a început discursul, Radu Mazăre și-a părăsit locul de lângă Ponta și a coborât în fața scenei, în mijlocul fetelor cu care venise însoțit. Bineînțeles, cameramani, fotografi și mulți tineri cu telefoane mobile au tăbărât să îl fotografieze pe primarul Con-stanței în brațele "militărițelor" sale, în timp ce Crin își rostea discursul. Întrebat la finalul acțiunii dacă a fost deranjat de gestul liderului PSD de la Constanța, Antonescu a declarat că a fost "un gest normal". "Nu e prima dată când Radu Mazăre o face, trecem toți prin asta mai mult sau mai puțin, sunt oameni care ne simpatizează, care îl simpatizează pe Radu Mazăre și nu am niciun motiv să fiu deranjat de faptul că făceau o poză, imortalizau o întâlnire, Radu Mazăre și o admiratoare sau un admirator", a răspuns Antonescu.

Într-o oră, pe ceas, marea manifestație avea să ia sfârșit, la fel cum a și început, în urale și aplauze. 

Comentează știrea

ath
2 septembrie 2013
Nimic nou pe frontul de est

In anul 1972 am plecat cu regimentul la un meci amical de rugby intre o echipa a armatei franceze si o echipa a armatei romane. Cand s-a cantat Imnul National al Frantei,ofiterii francezi s-au ridicat in picioare,au salutat cu mana la bereta in timp ce soldatul roman scuipa seminte. Cand s-a cantat Imnul National al Romaniei,ofiterii francezi au salutat cu respect,in timp ce soldatul nostru facea bilute din nas. Pentru isprava asta,comandantul regimentului ne-a trimis pe toti la cules de morcovi in agricultura. Dupa 40 de ani,istoria se repeta la un "meci" electoral intre selectionata USL-ului si Basescu.In timpul intonarii Imnului National,Nenorocica Nicolai si Eugen Nicolaescu au tinut mana pe portofelul de la piept,caporalul Mazare a stat ca un tractorist cu basca pe cap(in incapere),sergentul Vosganian saluta patria cu mana la "pasarica" si tineretul uselist " unit in jurul lui Crin Antonescu" saluta natiunea cu mana la "dumneaei" (poza nr. 6/7). Primul om care a spus "Eu,pur și simplu,nu vreau să fiu candidat" nu a fost nici Napoleon si nici domnul Narcis Antonescu. Domnul Narcis Antonescu a copiat "licenta". Celebra fraza a fost rostita de Ludovic al IV-lea. Regele Iluminatu (Ludovic al IV-lea) nu si-a depus candidatura la functia de rege primar. El pur si simplu,nu a vrut sa fie candidat. El a vrut sa fie primar si a fost suficient. Daca va aduceti aminte,Mazare nu s-a prezentat personal la biroul electoral. Cu un dispret total fata de reprezentantii cetateanului,Mazare si-a trimis scutierul pentru a-i depune actele la biroul electoral. Membrii biroului electoral au fost prea neinsemnati pentru personalitatea regelui fesenist. Cum poate sa stea el in picioare in fata unui neica-nimeni,judecator la biroul electoral ? Urmatoarea fraza "Bătălia pe care trebuie să o dăm...este una prin care SA IMPUNEM și după aceea O VOM IMPUNE și la vot..." trebuie sa ne dea de gandit. Ma intreb inca o data, daca omul asta(domnul Narcis Antonescu) nu trebuie sa se prezinte la un doctor.

paraipan
2 septembrie 2013
si!

si nu spuneti nimic de balul din ferentari(h.c.),muzica,mici,bere,acolo sunt banii constantenilor la tigani si la sociali.sictir primare

behehehe
2 septembrie 2013
multe beizadele

nascute in inima targului... care dau cu masinile peste muritorii de rand, chiar daca sunt pe trotuare si nu patesc nimic... care pupa-n bot maidanezii mincatori de mereda umana si urla ca nu iubim animalele, cand ele nu iubesc oamenii, prea multi ciocoi de lume noua, ca poporul sa-i admire si sa-i voteze; un circ facut de ei, cu ei, pentru ei; isi sunt suficienti lor insile; probabil vor mobiliza -iar- mortii la urne si vor incepe -iar- falsurile la numaratori, ca sa aduca un presedinte care sa-i lase sa-si faca de cap... De cap, sa le fie! Cati vor mai fi liberi pina la alegerile viitoare? (Cu atitea prostituate politice, cum sa mai dea USL Legea prostitutiei? Ar fi o concurenta... "neloiala" pentru "sarmanele fete"... Dar unde si-a ascuns gorilele care au batut fotbalistul care il incurca cand se dadea cu smeul?)

Crinuta
2 septembrie 2013
bai, ce mai

invidiosi in Cta asta... nu apreciaza eforturile mele pentru a da tara pe mina baronilor locali si a Moscovei...! rushine Cta!nu l-ati ascultat pe Mazare nici cand a candidat Geoana, de ce oi fi venit aici? Probabil pentru ca s-au ieftinit hotelurile... Mai facem circ mediatic in orasul specializat in asa ceva...

Hanibal
2 septembrie 2013
printesa balului

Presupunem ca referirea lui Ponta la chiulaii din Parlament se refera in primul rand la Antonescu . cel care VREA sa fie direct presedinte fara a fi candidat . Problema nu este daca vrea el , ci daca va vrea electoratul . Validarea pragului de prezenta cu 30 % la referendum , va deschide calea abuzurilor , singura metoda democratica de vot fiind de cel putin jumatate + unu . Oricum , USL ia hotarari care nu sunt supuse votului parlamentar desi are majoritatea . Ramane de discutat a cui este tara . Pana acum s-a dovedit ca Romania este tara oligarhilor , a baronilor , a politicianistilor ticalositi . Abia peste 5 ani tinerii vor putea spune ca este si tara lor . Fanfaronada discursului Antonescian o depaseste pe cea a lui Catavencu . Tinerii participanti , toti alesi pe spranceana dintre fii , gineri , si nepoti , nu vor mai avea complexe in a continua opera de jefuire si distrugere a institutiilor statului . avand in vedere ca printre cei care le-au dat sfaturi pretioase s-a aflat si Fenechiu , exemplu de cinste si moralitate . Regretam lipsa marelui Nastase si a tatucului Iliescu , parintele tuturor politicianistilor romani . Oricum , ne consoleaza si ne umple de mandrie faptul ca pecistul Daniel Costel ne-a incredintat ca singurii tineri care merita o sansa sunt cei doi : Ponta - copy si Cacarau . In rest , chestia cu condamnarea suna bine .Calitatea manifestatiei a fost data de prezenta bufonului pesedist , emblema USL , Pastaie , zis si primarul fantoma .

noni
2 septembrie 2013
balul infectilor

Tot ce era acolo, mai bine nu era de loc.

un cunoscător
2 septembrie 2013
ȚEAPĂ

Mesajul ROMÂNIA PENTRU TINERI este idiot. Noi ceilalți ce facem, murim sau iar ne taie pensiile. Dacă spune el că nu a fost miting electoral... ori ne crede prea proști ori își bate joc cineva de el.

MIRCEA
2 septembrie 2013
tineret retardat

tinerii cu creierul spalat aplauda ca niste dobitoci, viseaza la masini scumpe si plimbari in strainatate !!

haoleu
2 septembrie 2013
tinerele astea

sunt alea care in 2012, la mitingul din Bucuresti (finantat -de pomana- de Voiculescu et.comp.) casca spunind "Aoileo, ce ma plictisesc?" Sau cadrele s-au improstat cu altele si mai si? Cand vezi tinerreteul asta, iti aduci aminte de proverbul romanesc:"Capra sare masa,/iada sare casa!"...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.564 secunde