UPDATE. Guvernul modifică legile justiției prin OUG. Dăncilă: Nu vom tolera imixtiuni în actul de justiție

158
UPDATE. Guvernul modifică legile justiției prin OUG. Dăncilă: Nu vom tolera imixtiuni în actul de justiție - vioricadancila1-1539589139.jpg
Guvernul se reunește, luni, de la ora 9.00, iar Ordonanța de Urgență privind cele trei legi ale justiției, pentru a le pune în acord cu observațiile Comisiei de la Veneția, ar urma să se afle pe ordinea de zi a ședinței. Însă, recomandările Comisiei de la Veneția în chestiunile esențiale sunt ignorate. După ședință, premierul Viorica Dăncilă va pleca într-o vizită în Turcia și în Emiratele Arabe Unite, scrie digi24.ro

Actualizare 9:17. Viorica Dăncilă a anunțat că pe ordinea de zi a fost adăugată și OUG privind cele trei legi ale justiției.

"Cele trei legi ale justiției au fost modificate de Parlament, iar aceste modificări au fost validate de Curtea Constituțională și asigură o mai bună funcționare a sistemului de justiție în interesul cetățenilor. Ceea ce adoptăm astăzi este o armonizare a prevederilor legilor, astfel încât să răspundă cât mai bine situațiilor întâlnite în practică pentru buna desfășurare a actului de justiție. Justiția din România trebuie să fie garanția respectării și apărării drepturilor și libertăților fundamentale ale românilor, iar abuzurile și imixtiunile în înfăptuirea actului de justiție nu sunt și nu vor fi tolerate", a susținut Viorica Dăncilă.

Actualizare 9:00. OUG privind legile justiției nu se regăsește pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de luni, anunțată cu puțin timp înaintea reunirii Executivului, programată să înceapă la ora 9:00. Însă, s-a mai întâmplat ca Guvernul să adopte în ședință proiecte care nu au fost trecute pe ordinea de zi oficială.

Executivul a făcut publică luni dimineață ordinea de zi a ședinței în care ar fi urmat, conform informațiilor care au circulat săptămâna trecută, să fie discutată OUG prin care legile justiției să fie puse în acord cu recomandările Comisiei de al Veneția.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6034 secunde