Unde se pot înregistra românii din străinătate ca să voteze la prezidențiale

1643
Unde se pot înregistra românii din străinătate ca să voteze la prezidențiale - undesepotinregistra-1565724411.jpg

Articole de la același autor

Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mitulețu-Buică, invită societatea civilă și mass-media să sprijine campania de informare a alegătorilor care doresc să voteze în străinătate la prezidențialele din acest an.
"Pentru a veni în sprijinul concetățenilor noștri care doresc să voteze în străinătate, dar care nu mai vor să treacă prin experiența neplăcută a cozilor de la ultimele scrutine, AEP a lansat portalul www.votstrainatate.ro, unde aceștia se pot înregistra online, fie pentru a vota prin corespondență, aceasta fiind unica modalitate de vot la distanță, fie pentru a vota la o secție de votare mai aproape de casă", a amintit Mitulețu-Buică, citat într-un comunicat de presă transmis redacției.
Președintele AEP îi îndeamnă pe românii din afara țării să conștientizeze avantajele înregistrării online pe portalul www.votstrainatate.ro și să opteze pentru votul prin corespondență, care este "comod și fără costuri și care oferă garanția exercitării dreptului de vot".


El face apel la disponibilitatea organizațiilor societății civile și a mass-media de a populariza portalul www.votstrainatate.ro, pe care alegătorii români se pot înscrie până cel mai târziu la data de 11 septembrie 2019.


Președintele AEP mulțumește www.declic.ro pentru implicarea activă din aceste zile în popularizarea portalului www.votstrainatate.ro și în diseminarea informațiilor legate de votul românilor din afara țării.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.982 secunde