Un nou scandal la Mangalia. Consilierii liberali și primarul au părăsit, din nou, sala de ședințe

359
Un nou scandal la Mangalia. Consilierii liberali și primarul au părăsit, din nou, sala de ședințe - mangalianoulconsiliulocal2016-1474647410.jpg

Articole de la același autor

La Mangalia s-a creat o cutumă ca nicio ședință a Consiliului Local Municipal să nu se desfășoare în condiții normale, pe baza unor discuții pertinente, preferate fiind certurile și, în cele din urmă, părăsirea sălii de ședință a celor responsabili să asigure bunul mers al administrației publice locale. Un fel de bătaie de joc la adresa cetățenilor care au avut încredere în ei. 


De exemplu, la ultima ședință tema de scandal a vizat prețul la apă. În timp ce edilul Cristian Radu și consilierii liberali susțin că aleșii de la PSD, ALDE și PMP vor majorarea prețului la apă, cei acuzați spun că nu este vorba despre așa ceva. 


"Organizația Mangalia a Partidului Național Liberal respinge cu fermitate proiectul prin care se va majora prețul la apă și canalizare perceput către populație, adoptat în ședința Consiliului Local Man-galia de joi, 22 septembrie, de consilierii locali ai PSD, ALDE și PMP. În aceeași ședință au fost adoptate mai multe proiecte de modernizare și extindere a rețelei de apă și canalizare, derulate de RAJA, prin credit bancar purtător de dobândă și nu prin finanțare europeană nerambursabilă, care nu ar fi dus la majorări de preț. Totodată, consilierii PSD, ALDE și PMP, care formează majoritatea în Consiliul Local Mangalia, au votat un proiect prin care prețul apei ar urma să crească, în următorii ani, până la o valoare aproape dublă. Pentru a acoperi această majorare de preț, aceiași aleși locali au inițiat un alt proiect prin care creșterea prețului la apă să fie suportată, sub formă de subvenție, din bugetul local, adică tot din banii cetățenilor. PNL Mangalia nu este de acord ca locuitorii orașului să suporte, din buzunarele proprii, investițiile făcute în rețeaua de apă și canalizare. Ca urmare, consilierii locali liberali propun organizarea unei dezbateri publice în care cetățenii municipiului să decidă asupra necesității majorării prețului, în condițiile în care la Mangalia costurile pentru apă și canalizare suportate de populație sunt printre cele mai mari din țară", au transmis liberalii de la Mangalia.


La rândul lor, aleșii de la PSD, ALDE și PMP susțin că, nu este nimic adevărat din ceea ce susțin adversarii lor politici, adică cei de la PNL, și, din contră, îi acuză că au dat bir cu fugiții de la ședință, în loc să stea pentru a clarifica lucrurile. 


"În ședința ordinară a Consiliului Local Mangalia din 22 septembrie, a fost aprobat un proiect de hotărâre inițiat de consilierii locali PSD, PMP și ALDE, prin care toți locuitorii municipiului Mangalia vor beneficia de subvenționarea prețului la apă și canalizare cu 50%. Această subvenție se va acorda în limita a 7 mc/locuință, numai pentru locuința de domiciliu înscrisă în buletinul de identitate. La momentul adoptării acestei hotărâri consilierii PNL împreună cu domnul primar au părăsit sala de ședințe încercând să boicoteze adoptarea hotărârii. Consider că nu este normală atitudinea consilierilor PNL și a domnului primar de a părăsi sala de ședințe, a treia oară în doar cele circa trei luni de la alegerile locale", a transmis consilierul local PSD, Paul Foleanu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 19 Septembrie 2016
Stire din Politică-Administrație : Ce proiecte se vor vota la Mangalia
Pagina a fost generata in 1.6028 secunde