Un nou respiro pentru Dragnea. Dosarul "Bombonica", amânat pentru 18 martie

161
Un nou respiro pentru Dragnea. Dosarul
Înalta Curte de Casație și Justiție a amânat pentru 18 martie judecarea dosarului DGASPC Teleorman, în care președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni închisoare cu executare.


Procesul lui Dragnea de la noul complet de 5 judecători începe cu o amânare de aproape o lună, timp de respiro pentru șeful PSD.

Liviu Dragnea nu s-a prezentat luni la Curtea Supremă, ci a fost reprezentat de cei doi avocați ai săi. Potrivit Realitatea TV, Dragnea a cerut prin avocați să fie reaudiat, iar unul dintre judecători a fost ironic: "Ca să fie audiat, domnul Dragnea trebuie să fie și prezent", ar fi spus judecătorul.

Din cei 11 inculpati în dosarul Bombonica, doar Liviu Dragnea și Olguta Sefu vor să dea declarații și în fața completului de cinci judecatori. Si DNA a cerut reaudierea lui Dragnea, informează jurnalista Ionela Arcanu.

În funcție de cererile de probe (care se fac și se accepta) urmează să vedem cât o să dureze apelul, dar probabil nu foarte mult. Curtea Supremă va anunța în cursul zilei de azi ce solicitări au fost acceptate.


Completul care îl judecă pe Dragnea este format din judecătoarele Simona Daniela Encean, Tatiana Lucia Rog, Alexandra Iuliana Rus, Luciana Mera și Rodica Aida Popa.

Din septembrie 2018, când a intrat în faza de apel, dosarul a fost amânat pe parcursul a cinci termene de judecată, în urma controverselor privind constituirea completurilor de cinci judecători de la Instanța supremă.

Procesul se află în faza de apel după ce, pe 21 iunie 2018, Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani și 6 luni închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la abuz în serviciu în dosarul DGASPC Teleorman, care viza angajarea fictivă a Adrianei Botorogeanu și a Anisei Niculina Stoica.

Procurorii susțin că Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, a procedat la menținerea ilegală în posturi a celor două angajate.

Potrivit DNA, cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu și nici nu au prestat vreuna dintre activitățile înscrise în contractul lor muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfășurându-și de fapt activitatea la sediul organizației PSD Teleorman.

DNA mai susține că, în calitate de președinte al CJ Teleorman, Liviu Dragnea coordona și controla activitatea DGASPC Teleorman, instituție în cadrul căreia au fost încadrate Adriana Botorogeanu și Anisa Niculina Stoica.

Procurorii afirmă că Liviu Dragnea a determinat-o pe Anisa Niculina Stoica să se angajeze și să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman.

Dragnea mai este acuzat că a contribuit, prin influența pe care o avea în calitate de președinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu și Anisa Niculina Stoica să fie menținute în funcție la DGASPC Teleorman.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.405 secunde