Stirile zilei de Luni, 20 August 2018 - Cuget Liber Online


Un fost candidat la Primăria Constanța țintește Președinția țării

Ştire online publicată Luni, 06 Ianuarie 2014. Autor: Carmen MOCANU
Fostul candidat la Primăria Constanța, avocatul Gheorghe Dinu, a anunțat public că intenționează să candideze independent la alegerile prezidențiale din 2014. În acest sens, pe 25 ianuarie, la hotel „Novotel” din București va avea loc Conferința Națională de lansare a candidaturii independente la Președinția României.

Gheorghe Dinu va candida din postura de independent cu susținerea ONG-ului Alianța Lege și Ordine.

„2014 este un an de răscruce, când toți românii responsabili, de bună credință și patrioți, trebuie cu necesitate să se implice cu toată intensitatea și voința în alegerile prezidențiale, deoarece noul președinte poate marca o cotitură radicală în viitorul nostru și al copiilor noștri. Ar trebui să luăm exemplul Braziliei care, în anul 2004, era mai coruptă și brazilienii mai săraci ca românii, fapt pentru care s-au revoltat pe candidații partidelor și au votat un candidat independent. Astăzi, Brazilia este a 4-a putere economică, ca ritm de dezvoltare”, a spus Gheorghe Dinu.

El a precizat că a luat decizia de a candida independent după ce a primit zeci de mii de emailuri prin care i se cerea să intre într-o astfel de competiție.

„În ultima perioadă, am primit zeci de mii de emailuri, de la românii din țară și din străinătate, prin care pur și simplu mi se cere să candidez la Președinția României. Sincer, mă simt onorat și copleșit de aceste cereri generate de energiile poporului aflat în plină criză economică. Încurajarea și suportul pe care le primesc mă determină să fac acest pas. Mă lansez cu tot sufletul și capacitatea mea fizică și intelectuală în această cursă prezidențială, dar cer tuturor prietenilor, românilor responsabili să se implice în susținerea candidaturii mele”, a precizat viitorul candidat independent la Președinția României.

Gheorghe Dinu a mai spus că asigură toți românii că deține competența necesară să îndeplinească la nivelul cel mai bun, toate prerogativele președintelui României prevăzute în Constituție.

„Cu totul întâmplător sau se spune că nimic nu este întâmplător, viața a făcut ca eu să îndeplinesc funcții care la scară redusă au reprezentat toate responsabilitățile președintelui României, respectiv, expert în criminalistică, ofițer de contraspionaj și investigații economico - strategice cu finalitate antiteroristă, și în prezent, avocat și profesor universitar, decan al Facultății de Drept, specializat în Franța în justiție și administrație europeană. Astfel, pot afirma fără riscul de a greși și fără a se interpreta drept lipsă de modestie, că sunt singurul candidat independent la Președinție și dintre cei anunțați de partide, care, din prima zi la Cotroceni, voi ști cum să acționez, astfel ca instituțiile statului să funcționeze pentru România, pentru români. Vă asigur că voi fi un președinte drept, competent, ferm, autoritar, neșantajabil, darnic mai ales cu cei cu care soarta nu a fost suficient de darnică și voi supraveghea ca toate drepturile și libertățile omului să fie respectate”, a mai spus Gheorghe Dinu.

Reamintim că Gheorghe Dinu a mai candidat și în 2004 la alegerile prezidențiale. Totodată, în 2012, profesorul universitar doctor avocat Gheorghe Dinu a candidat la Primăria Constanța din partea Partidului Poporului Dan Diaconescu.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.8467 secunde