UDTTMR sărbătorește Ziua Etniei Tătare. Ce evenimente a pregătit

965

Articole de la același autor

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco Musulmani din România (UDTTMR) a deschis, duminică, 10 decembrie, la Tuzla, seria manifestărilor prilejuite de Ziua Etniei Tătare din România. 


Evenimentul a avut loc la Centrul pentru tineret "Ion Creangă" din localitate și a fost organizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Tuzla și al Asociației "Stratonis". La acțiune au participat elevi care frecventează cursurile de limba tătară de la Școala Comunitară din cadrul UDTTMR – filiala Tuzla și ansambluri ale comunității din localitățile Techirghiol, Cobadin și Topraisar. Grupul de mandoline "Qarîlgaș", al filialei UDTTMR Tuzla, a încântat publicul cu melodii tradiționale tătărești. În cadrul manifestării au fost premiați profesori și elevi din Tuzla care au avut o activitate susținută în vederea promovării culturii și tradițiilor tătarilor. 


Seria manifestărilor dedicate Zilei Etniei Tătare din România, sărbătoare consacrată prin lege și marcată anual la data de 13 decembrie, va continua și cu alte evenimente. 


Astfel, astăzi, de la ora 11.00, la Căminul Cultural din comuna Castelu va avea loc un eveniment organizat cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Castelu. 


Tot astăzi, de la ora 14.00, vor avea loc evenimente dedicate acestei zile la sediile filialelor UDTTMR de la Murfatlar și Ovidiu, iar de la ora 15.00, la Eforie Sud. Și în municipiul Medgidia va avea loc un asemenea eveniment. Mai exact, de la ora 16.00, la salonul de evenimente din zona Piațetei Decebal va avea loc un eveniment organizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Medgidia.


La Constanța, acțiunea va avea loc la ora 17.00, în sala "Remus Opreanu" din cadrul Palatului Administrativ. Tot de la ora 17.00, vor avea loc evenimente dedicate sărbătoririi Zilei Etniei Tătare din România și la Valu lui Traian, precum și în comuna 23 August. De asemenea, pe 17 decembrie, la ora 14.00, va avea loc un eveniment la sediul UDTTMR de la Valea Dacilor iar de la ora 19.00, în orașul Techirghiol. 


Potrivit organizatorilor, în cadrul manifestărilor prilejuite de Ziua Etniei Tătare din România, UDTTMR va marca și împlinirea a 100 de ani de la organizarea primului Qurultay și declararea Republicii Populare Crimeea. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 09 Decembrie 2017
Stire din Cultură-Educație : "Gaițele" lui Kirițescu revin pe scenă
Pagina a fost generata in 0.6063 secunde