UDTR, spectacol aniversar de "Ziua Limbii Turce"

547
UDTR, spectacol aniversar de

Articole de la același autor

Uniunea Democrată Turcă din România  (UDTR) organizează spectacolul aniversar, "5 Iunie -Ziua Limbii Turce", sâmbătă, 8 iunie 2019, ora 14.00, în aula B a Universității "Ovidius" din Constanța, b-dul Mamaia nr.124. Evenimentul este organizat cu prilejul împlinirii a trei ani de la instituirea prin lege a zilei de 5 iunie, ca Zi a Limbii Turce. 


Spectacolul va fi susținut de ansamblul folcloric "Delıkanlılar" al UDTR și de invitați speciali din Republica Turcia, Macedonia de Nord și Republica Moldova. În cadrul acțiunii, președintele UDTR, Fedbi Osman, va înmâna plachete aniversare unor personalități din spațiul public, care au sprijinit prin activitatea lor promovarea limbii și culturii etnicilor turci din România. Vor primi plachete aniversare: prefectul județului Constanța, Dumitru Jeacă, subprefectul Șenol Ali, rectorul Universității "Ovidius" Constanța , profesor universitar dr. Sorin Rugină și secretarul general adj. din cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Levent Accoium. Vor mai primi plachete aniversare: ambasadorul Republicii Turcia în România, E.S. Füsun Aramaz, consulul General al Republicii Turcia la Constanța, Sulhi Turan, coordonatorul Biroului TIKA București, Yasemin Melez Biçer, președintele DEIK, Ömer Süsli și președintele TIAD România, Güven Güngör.


În cadrul aceluiași eveniment, vor fi premiați elevii clasați pe primele patru locuri la concursul național de muzică și poezie turcă, "Güzel Dilim-Fumoasa mea limba turcă" organizat de Ministerul Educației Naționale și ISJ Constanța în data de 31 mai . Elevii vor primi premii din partea UDTR și a Agenției de Cooperare și Coordonare Turcă (TIKA). Spectacolul aniversar este organizat de comisia de cultură a UDTR cu sprijinul TIKA.


Ziua de 5 iunie se sărbătorește din anul 2017 ca urmare a adoptării Legii nr.223 de către Parlamentul României, în noiembrie 2016, lege inițiată de deputatul Iusein Ibram.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4209 secunde