UDTR serbează "Ziua Tineretului". Ce acțiuni vor avea loc

963
UDTR serbează

Articole de la același autor

Uniunea Democrată Turcă din România organizează, în zilele de 19 și 20 mai, la Constanța, cea de-a XII-a ediție a Festivalului Cultural - Sportiv al Tineretului.

Potrivit președintelui Comisiei de Tineret, Derya Amet, în cadrul festivalului vor avea loc competiții sportive, dar și un simpozion dedicat memoriei lui Mustafa Kemal Ataturk, întemeietorul Republicii Turcia.

Evenimentul va debuta cu întreceri sportive, vineri, 19 mai, ora 12.00, la Lake View, unde se vor desfășura concursuri de bowling, tenis de masă și biliard. În aceeași zi, de la ora 16.00, elevii și studenții sunt invitați să participe la simpozionul cu tema "Mustafa Kemal Ataturk, model pentru tinerii turci din Dobrogea".

În cadrul acțiunii, vor susține prelegeri și lucrări pe această temă conferențiar universitar dr. Emanuel Plopeanu, decan al Facultății de Istorie și Științe Politice din cadrul Universității "Ovidius", drd. Metin Omer, istoric, elevi și studenți, membri ai Comisiei de Tineret a UDTR.

Sâmbătă, 20 mai, de la ora 10.00, pe terenul Palas, va avea loc un mini-campionat de fotbal, în care se vor întrece șase mini-echipe de fotbal reprezentând UDTR, UDTTMR și alte comunități etnice.

La Festivalul Cultural-Sportiv al Tineretului sunt așteptați să participe președintele UDTR, Osman Fedbi, secretarul general Ervin Ibraim, deputatul UDTR Iusein Ibram, subprefectul Levent Accoium, precum și Consulul General al Republicii Turcia la Constanța, Mustafa Uygar Sertel.

Festivalul este organizat de Comisia de Tineret a UDTR, cu prilejul Zilei Tineretului, care se aniversează, în fiecare an, la 19 mai, în Republica Turcia. Primul președinte al Turciei moderne, Mustafa Kemal Ataturk a dedicat ziua de 19 mai tinerilor, transformând-o în anul 1938 în sărbătoare națională. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4799 secunde