UDTR promovează tradițiile turcești în rândul copiilor din mediul rural

1044

Articole de la același autor

Uniunea Democrată Turcă din România, a organizat, recent, la Cobadin, cea de a III-a ediție a concursului "Casa Tradițională Turcească". Concursul a fost organizat de filiala UDTR din Cobadin în parteneriat cu Liceul "Cobadin" și a reunit 50 de elevi care studiază limba turcă drept limbă maternă din localitate. 
Elevii care s-au înscris în concurs au avut de construit din materiale reciclabile macheta unei case tradiționale cu decoruri și simboluri specifice culturii și civilizației turcești. Concursul, coordonat de profesorul de limba turcă Selime Ibram s-a desfășurat pe două secțiuni, învățământ primar și gimnazial. Juriul care a trebuit să decidă clasamentul după prezentarea lucrărilor a fost format din: Levent Accoium, subprefect al Județului Constanța, Yunus Emre Bakırcı, viceconsul în cadrul Consulatului General al Republicii Turcia la Constanța și Ibrahim Memet-imam. 
La secțiunea învățământ primar s-au clasat pe locul I, obținând punctajul maxim, elevii: Iusuf Sevgül, clasa a II-a, Memet Emre, clasa a IV-a, Memet Onur, clasa a III-a și Urșit Mahsun, clasa I. Locurile II și III au fost ocupate de Isa Șehnur, clasa a II-a la egalitate cu Ismail Geansu, clasa a IV-a și Ibram Selin din clasa a III-a cu același punctaj cu Mustafa Melek, clasa a II-a. La secțiunea învățământ gimnazial, clasamentul a arătat astfel: premiul I a fost adjudecat de: Borseit Emre clasa a VII-a, Ibram Serkan, cl. a V-a și Memedali Selvin, cl. a VII-a, premiul al II-lea de Apti Serkan, clasa a V-a și premiul III, Mustafa Ervin din clasa a VI-a. Juriul a acordat și o mențiune elevului Menacan Geaner din clasa a V-a. Conform declarațiilor organizatorilor, concursul a avut ca scop păstrarea și promovarea valorilor tradiționale turcești dar și adoptarea unei atitudini responsabile față de mediul înconjurător, prin refolosirea materialelor reciclabile.
Festivitatea de premiere s-a desfășurat în prezența președintelui UDTR, ing. Osman Fedbi care a înmânat premiile participanților. La eveniment a luat parte și președintele filialei UDTR Cobadin, Raim Naim.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 08 Decembrie 2015
Stire din Cultură-Educație : Premii pentru elevii de etnie turcă
Pagina a fost generata in 0.4725 secunde