€ 4.7607
£ 5.5053
$ 4.2327

Mai multe ştiri online:

UDTR, proiect educațional în Turcia. Care este scopul acțiunii

Ştire online publicată Miercuri, 06 Decembrie 2017. Autor: Carmen MOCANU
Uniunea Democrată Turcă din România (UDTR) a derulat, în perioada 29 noiembrie - 3 decembrie, un proiect educațional în Republica Turcia.

Proiectul a fost coordonat de comisia de învățământ a UDTR și a reunit profesori de limba turcă, formatori de la Casa Corpului Didactic din București și Constanța, precum și reprezentanți ai Ministerului Educației Naționale și ai Inspectoratului Școlar Județean Constanța.

Potrivit declarației președintei comisiei de învățământ a UDTR, prof. Vildan Bormambet, a fost semnat un protocol de colaborare între Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Inspectoratul Școlar Județean Selcuklu în cadrul proiectului SEDEP ( Proiectul Educațional- Importanța Valorilor Culturale), prin intermediul căruia instituția din Republica Turcia a donat cărți de povești.

Au mai fost semnate protocoale de colaborare între Școala Gimnazială „Constantin Brâncuși” din Medgidia și Școala Gimnazială „Șehit Beșir Balcioglu” din Istanbul, între Școala Gimnazială „Spiru Haret” din Medgidia și Școala Gimnazială „Azime Yilmaz” din Istanbul, între Școala Gimnazială „Ion Jalea” din Constanța și Școala Gimnazială „Sultantepe” din Istanbul, între Școala Gimnazială „Mihail Coiciu” din Constanța și Școala Gimnazială „Esenyurt” din Istanbul și între Colegiul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” din Cumpăna și Școala Gimnazială „Esenyurt” din Istanbul.

„Delegația de profesori din România a avut întâlniri cu reprezentanți ai inspectoratelor școlare Beklikduzu, Avcilar, Esenler din Istanbul și a fost primită de guvernatorul districtului Beklik- duzu tot din Istanbul. Proiectul face parte din seria de acțiuni organizate de UDTR cu scopul de a întări cooperarea în domeniul educației cu instituții de învățământ din Republica Turcia”, a declarat președinta comisiei de învățământ a UDTR, prof. Vildan Bormambet.

Delegația de profesori din România a fost formată din Elisabeta Ana Naghi - MEN, prof. Icbal Anefi - ISJ Constanța, Georgiana Bolojan - CCD București, Sorina Plopeanu - director CCD Constanța, directori ai școlilor și liceelor constănțene care au semnat protocoale de colaborare, precum și profesori de limba turcă.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Eveniment
miercuri, 17 aprilie Foto : UPDATE - Mașină răsturnată, în stațiunea Mamaia 2895 vizite, 0 comentarii UPDATE - Mașină răsturnată, în stațiunea Mamaia
Social
luni, 15 aprilie Foto : ANUNȚ DE LA ANM. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni 2816 vizite, 0 comentarii ANUNȚ DE LA ANM. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni
Cultură-Educație
ieri, ora 19:51 Foto : "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni? 1187 vizite, 0 comentarii "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni?
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.7615 secunde