UDTR organizează ceremonie de comemorare a fondatorului Republicii Turcia, Mustafa Kemal Atatürk

193
UDTR organizează ceremonie de comemorare a fondatorului Republicii Turcia, Mustafa Kemal Atatürk - mustafakemalataturk2-1383825128.jpg

Articole de la același autor

Consulatul General al Republicii Turcia la Constanța și Democrată Turcă din România organizează duminică, 10 Noiembrie 2013, la orele 15.00, la Biblioteca Județeană I. N. Roman,  ceremonia de comemorare a 75 de ani de la trecerea în neființă a fondatorului Republicii Turcia, Mustafa Kemal Atatürk. 


Ceremonia va debuta cu păstrarea unui moment de reculegere în memoria marelui lider Mustafa Kemal Atatürk și va fi urmată de alocuțiuni ale consulului general al Republicii Turcia la Constanța, Ali Bozçalıșkan și ale reprezentanților UDTR și UDTTMR.  


Dr. Virgil Coman, șef serviciu în cadrul Direcției Județene Arhivele Statului va vorbi despre personalitatea primului președinte al Republicii Turcia. Ceremonia va continua cu un program artistic susținut de corul "Mehtap" aparținând UDTR și de elevii Colegiului Național "Kemal Atatürk" din Medgidia care vor interpreta Oratoriul "Atatürk". Un scurt recital la pian va fi susținut de lector universitar dr. Nejla Ali de la Universitatea "Ovidius" din Constanța iar Hayat Memiș va recita poezia "Atatürk". Evenimentul se va încheia cu o depunere de flori la bustul lui Mustafa Kemal Atatürk. La comemorare sunt așteptați să participe președintele UDTR, Osman Fedbi, secretarul general Ervin Ibraim și deputatul Iusein Ibram.


Mustafa Kemal Atatürk a încetat din viață la 10 noiembrie 1938 în Palatul Dolmabahçe din Istanbul, la vârsta de 57 de ani.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 28 Octombrie 2013
Stire din Actual : Ciocniri violente la Ankara
Pagina a fost generata in 0.6447 secunde