UDTR, acțiune privind Educația. Cadrele didactice ale minorităților turce, reunite la consfătuirea națională

512

Articole de la același autor

Uniunea Democrată Turcă din România (UDTR) a organizat, în perioada 12-15 octombrie, la Sinaia, consfătuirea națională a cadrelor didactice din învățământul destinat minorității turce.

Manifestarea a fost organizată de Comisia de învățământ a UDTR, în parteneriat cu ISJ Constanța și Casa Corpului Didactic București.

La consfătuire au participat atât profesori care predau limba turcă, cât și religie islamică în școlile din județul Constanța. Discuțiile s-au axat, în principal, pe situația învățământului destinat minorității turce, dar și pe necesitatea editării de noi manuale și auxiliare pentru studiul limbii materne.

"Până la sfârșitul anului se așteaptă o nouă Hotărâre de Guvern pentru aprobarea auxiliarelor necesare în procesul de predare și se speră ca, în cel mai scurt timp, să mai fie organizată o licitație pentru editarea manualelor de limba turcă pentru clasele primare", a spus președintele Comisiei de învățământ a UDTR, prof. Vildan Bormambet.

Cadrele didactice au mai discutat despre viitoarele proiecte derulate în parteneriat cu școli din Republica Turcia și despre înfrățirea Caselor Cadrelor Didactice din țara noastră cu cele din țara vecină.

În cadrul aceleiași manifestări, cadrele didactice au urmat și cursurile de "Educație non-formală pentru o școală altfel" și "Consiliere și orientare școlară" predate de profesorii metodiști, Gabriela Bărbulescu și Silvia Borțeanu de la Casa Corpului Didactic din București. La consfătuire a participat și inspectorul de specialitate din cadrul ISJ Constanța, prof. Icbal Anefi. La finalul consfătuirii, participanții la curs au primit cărți și dicționare publicate de Uniunea Democrată Turcă din România. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8974 secunde