€ 4.734
£ 5.2448
$ 4.2129

Mai multe ştiri online:

UDTR a inaugurat Centrul de Educație și Cultură Turcă, la Constanța

Ştire online publicată Miercuri, 12 Iunie 2019. Autor: Carmen MOCANU
Uniunea Democrată Turcă din România (UDTR) a dat în folosință, luni, Centrul de Educație și Cultură Turcă, la Constanța, situat pe B-dul Alexandru Lăpușneanu, nr. 71, la parterul blocului LV1, corp B. 


Panglica de inaugurare a fost tăiată de președintele UDTR, Fedbi Osman, împreună cu subprefectul județului Constanța, Șenol Ali, și consulul general adjunct al Republicii Turcia la Constanța, Hasan Akdogan. 


Centrul de Educație și Cultură Turcă este dotat cu o bibliotecă, o sală de conferințe și o cameră cu mobilier și ornamente tradiționale turcești. Centrul este destinat activităților culturale, cursurilor de limba turcă, pictură ebru, croitorie și gastronomie, dar și repetițiilor ansamblurilor folclorice ale UDTR, din Constanța. La inaugurare au luat parte secretarul general al UDTR, prof. Ervin Ibraim, președinta comisiei de cultură, Serin Turkoglu, președintele comisiei de tineret, Harun Osman, și vicepreședinta comisiei de cultură, Melek Osman. Au mai fost prezenți reprezentanți ai Asociației Oamenilor de Afaceri Turci „Dobrogea“ și un grup de profesori din Konya care susțin cursuri SEDEP, profesorilor de limba turcă. 


Imediat după inaugurare, UDTR a deschis seria de evenimente culturale organizate în cadrul Centrului de Educație și Cultură Turcă și a lansat cartea „Identitatea culturală a comunității turce din Dobrogea, între tradiție și modernitate“, semnată de Melek Osman. 


Cartea încununează munca de peste 15 ani a vicepreședintei comisiei de cultură a UDTR, prof. Melek Osman, de promovare a valorilor culturale deținute de comunitatea turcă din Dobrogea. Volumul „Identitatea culturală a comunității turce din Dobrogea, între tradiție și modernitate“ este structurat în trei capitole și anume: Așezare, istoric și demografie; Modul de viață, cultură și spiritualitate și Literatura scrisă și orală. 
Lansarea de carte a avut loc în prezența profesorilor de limba turcă înscriși la cursul organizat de ISJ Constanța, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar din Konya. După lansarea de carte, au fost deschise oficial cursurile de formare profesională prin aplicații practice din cadrul proiectului SEDEP, de către inspectorul școlar, prof. Icbal Anefi, cursuri care se vor încheia mâine.
Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 18.024 secunde