Udrea: Prioritatea Guvernului trebuie să fie ca salariații să fie mai mulți decât pensionarii

729
2
Udrea: Prioritatea Guvernului trebuie să fie ca salariații să fie mai mulți decât pensionarii - 131861elenaudreaprimapaginasipoz-1317973215.jpg
Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, scrie pe blog că prioritatea Guvernului pentru 2012 și 2013 trebuie să fie crearea de locuri de muncă astfel încât să se ajungă la situația în care numărul de salariați să-l depășească pe cel de pensionari.
"Văd că la nivelul mass media se poartă o discuție foarte interesantă despre ce trebuie făcut în 2012 ca românilor să le fie mai bine, despre cum trebuie să stimulăm economia. Poate singurul element comun al tuturor viziunilor este acela că trebuie să creăm locuri de muncă. Pentru că, dacă avem locuri de muncă, avem contribuții bugetare mai mari, avem o presiune mai mică pe Bugetul Asigurărilor Sociale, înseamnă că firmele au activitate și economia se mișcă", spune ministrul.
Elena Udrea spune că strategia Guvernului de relansare a economiei trebuie să țină cont în primul rând de faptul că în acest moment, există aproape 4,2 milioane de angajați și aproape 4,9 milioane de pensionari. "Dacă în 2012 și 2013 reușim să schimbăm acest raport, crescând substanțial numărul de angajați, economia românească va avea cu adevărat succes. Acesta este obiectivul pe care cred eu că Executivul trebuie să și-l asume, dovedind anul viitor că suntem singurii suficient de puternici să facem ce trebuie pentru România, fără să stăm cu ochii pe sondaje într-un an electoral. Numai rupând acest șir nefast al pomenilor bugetare în ani electorali, vom reuși să intrăm în normalitate", crede vicepreședinta PDL.
Udrea sugerează că dacă lucrurile merg bine Executivul ar putea reduce contribuțiile la asigurările sociale, o soluție pe care a avansat-o și guvernatorul BNR Mugur Isărescu.


Comentează știrea

Ardeal cu DobiBoci
7 octombrie 2011
Seamana cu Monica!!!

Sechetir, centuristo !!P.S. : sa-l iei si pe Jiji l`amorozo-care streseaza cutiile postale (cu ce bani ??) cu ineptiile lui. De Palazu Mic,nici nu mai aducem aminte(la cate strambe a bagat Constantei)

eu
7 octombrie 2011
cine?!

imbuibatii soartei si ciocoii ne tin lectii de morala si ne spun ca trebuie sa intelegem situatia grea prin care trecem motivand ca este criza. oare chiar asa de tampiti suntem? oare chiar asa de cretini ne cred? oare acest popor nu mai are pic de demnitate? nu mai avem nimic sfant? ne-am plafonat? aici este sfarsitul si nimic nu ne mai ajuta? cand EI cheltuie pe zi salariul meu pe o luna au tupeul sa tina prelegeri ca este criza? tupeu au pentru ca NOI acceptam, ca noi ne acceptam soarta, ca noi ii aprobam, noi ne bucuram ca inca mai traim. noi nu avem idealuri, noi nu mai avem vise, noi acceptam si perversitatea din noi ne indeamna sa patimim, ne place, acceptam si ....tampit popor!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 04 Octombrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Ce transmite Guvernul presei
Miercuri, 28 Septembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Ce a făcut Elena Udrea pentru Dobrogea
Pagina a fost generata in 0.6657 secunde