Turcan: Îi solicit public lui Călin Popescu Tăriceanu să împiedice distrugerea Pilonului 2 de pensii

188
Turcan: Îi solicit public lui Călin Popescu Tăriceanu să împiedice distrugerea Pilonului 2 de pensii - 646x404-1545396871.jpg
Deputatul PNL Raluca Turcan îi solicită lui Călin Popescu Tăriceanu să împiedice distrugerea Pilonului 2 de pensii, având în vedere că acesta a fost creat în mandatul său de premier. "Tăriceanu știa bine că fără Pilonul 2 de pensii, după anul 2030, nivelul pensiilor asigurate de stat nu va putea răspunde așteptărilor pentru existența unor pensii decente", spune Turcan.


"Îi solicit public lui Călin Popescu Tăriceanu să împiedice distrugerea Pilonului 2 de pensii. Fac această solicitare, având în vedere că Pilonul 2 de pensii a fost creat în mandatul de prim-ministru al lui Călin Popescu Tăriceanu. La acel moment, domnul Tăriceanu știa bine că fără Pilonul 2 de pensii, după anul 2030, nivelul pensiilor asigurate de stat nu va putea răspunde așteptărilor pentru existența unor pensii decente. Sperăm că domnul Tăriceanu nu s-a răzgândit doar de dragul funcțiilor deținute astăzi sau de teama că ar putea fi scos de la guvernare și înlocuit cu alții sau că ar putea fi votată solicitarea DNA pentru începerea urmării penale", a scris, vineri, Raluca Turcan pe Facebook.


Potrivit acesteia, OUG pentru măsurile fiscale pe care se pregătește să o adopte Guvernul dă "o lovitură năpraznică economiilor acumulate în ultimii 10 ani de cei peste 7 milioane de angajați".


"Domnii Dragnea, Vâlcov și Teodorovici au găsit până la urmă modalitatea prin care să pună mâna pe banii acumulați la Pilonul 2 de pensii și să deturneze cei peste 48 de miliarde de lei economisiți pentru pensiile viitoare", mai spune Turcan.


Potrivit acesteia, "banii acumulați deja vor fi direcționați din instrumente de economisire sigure (depozite, titluri de stat, acțiuni etc) în contracte de parteneriat public-privat, controlate politic".


"Adică, prin ordonanța de urgență, Pilonul 2 de pensii trece direct în administrarea grupării cu comportament infracțional din PSD-ALDE!", mai spue Turcan.


Aceasta consideră că posibilitatea retragerii fondurilor din Pilonul II, după cinci ani de cotizare, înseamnă că "se ia din pensiile viitoare, ca să se plătească datoriile de astăzi".


"De miercuri și până azi, prin scăderea valorii acțiunilor de la bursă, deja s-au pierdut peste 1,55 miliarde lei din agoniseala angajaților români. Fiecare viitor pensionar a pierdut în ultimele 3 zile, cca. 215 lei. PNL susține că Pilonul 2 de pensii este cea mai bună politică socială care poate să răspundă declinului demografic prin care trece România. PNL susține cu toată forța creșterea contribuțiilor la Pilonul 2, de la 3,75% la 6% în cel mai scut timp! Pilonul 2 reprezintă garanția că banii nu se pierd, ci sunt proprietatea privată a contribuabilului sau a urmașilor acestuia. Pilonul 2 este singura garanție că românii pot avea o pensie decentă în viitor, care să nu mai depindă de «pixul» Guvernului", a mai scris Turcan pe Facebook.


Guvernul se reunește vineri, într-o nouă ședință, pe ordinea de zi făcută publică aflându-se mai multe proiecte de hotărâre, însă, conform liderului PSD Liviu Dragnea, ar putea fi adoptată și OUG privind măsurile fiscale, inclusiv taxa pe lăcomie, deși actul normativ nu figurează deocamdată pe agenda ședinței.


OUG prevede numeroase modificări, printre care plafonarea prețului la gazele naturale la 68 lei/MWh, de la 1 ianuarie 2019 până la 28 februarie 2022, dar și faptul că participanții la fondurile de pensii administrate privat din Pilonul II se vor putea retrage înainte de termen pe bază de cerere, începând de anul viitor, după minimum 5 ani de participare, scrie romaniatv.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9859 secunde