Tudorel Toader, despre legile justiției: "Am primit de la Curtea Supremă un alt set de propuneri"

171
Tudorel Toader, despre legile justiției:

Articole recomandate

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a afirmat marți că a primit un alt set de propuneri de la magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție, diferite de cele ale Consiliului superior al Magistraturii.


"Voi da un comunicat de presă în cursul zilei de astăzi, mai ales că am crezut că propunerile CSM sunt și propunerile magistraților Înaltei Curți. Vineri am primit de la Înalta Curte un alt set de propuneri", a declarat Tudorel Toader la intrarea în Ministerul Justiției.


Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a adus o serie de amendamente la proiectul de modificare și completare a legii privind statutul judecătorilor și procurorilor, printre care se numără și cea privind imposibilitatea Președintelui României de a refuza propunerile Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru funcțiile de președinte și vicepreședinți ai Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), dar și de procurori șefi ai PÎCCJ, DNA și DIICOT.


CSM a înaintat vineri Ministerului Justiției propunerile privind proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Legii 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, a Legii 304/2004 privind organizarea judiciară și a Legii 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii.


Unul dintre amendamentele aduse de CSM este cel care prevede că Președintele României nu poate refuza propunerile formulate pentru numirea în funcție a președintelui și vicepreședinților Înaltei Curți de Casație și Justiție, Consiliul eliminând sintagma "decât motivat, aducând la cunoștința Consiliului Superior al Magistraturii".


O altă propunere a CSM vizează posibilitatea participării la concursurile de promovare în funcția de judecător la ÎCCJ, arătând că ar trebui să fie necesară o vechime de cel puțin 18 ani în funcția de judecător sau procuror, mărind cu trei ani perioada propusă de Ministerul Justiției.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7511 secunde