Tudorel Toader, anunț de ultimă oră despre revocarea lui Augustin Lazăr: "Nu plec din minister până nu fac publice documentele"

226
Tudorel Toader, anunț de ultimă oră despre revocarea lui Augustin Lazăr:
Ministrul Justiției Tudorel Toader prezintă marți procedura, graficul de numire și conținutul dosarului de candidatură ale "celui care ocupă postul de procuror general", anunțul în acest sens fiind făcut luni, după ce procurorul general a făcut public răspunsul CSM conform căruia în dosarul său nu există nicio rezoluție de clasare vizându-l pe președintele Klaus Iohannis, așa cum susținuse ministrul în argumentația în vederea revocării sale din funcție.

Ministrul Justiției Tudorel Toader a anunțat marți dimineață că nu va pleca astăzi din sediul instituției până nu va face publice documentele din dosarul de candidatură al lui Augustin Lazăr. Acesta a făcut apel la jurnaliști pentru o corectă informare a opiniei publice.

El a precizat că a vorbit tot timpul de acest dosar, și nu de mapa profesională. "Și atunci îți pui întrebarea: de unde, mă rog, pornirea aceasta de a face deosebirea între dosar de candidatură și mapa profesională, când știm prea bine deosebirile și n-a fost vorba de așa ceva?", a spus el.

"Pur și simplu, unii se bagă în vorbă. Nu mă refer la faptul că o anumită persoană explica ieri cum este cu mapa profesională. Păi eu am vorbit tot timpul de dosarul de candidatură, nu de mapa profesională, și atunci îți pui întrebarea: de unde, mă rog, pornirea aceasta de a face deosebirea între dosar de candidatură și mapa profesională, când știm prea bine deosebirile și n-a fost vorba de așa ceva?", a afirmat, marți dimineață, Tudorel Toader, la sosirea la Ministerul Justiției.

Întrebat de jurnaliști dacă decizia de clasare despre care a vorbit există în dosarul de candidatură al lui Augustin Lazăr, Toader a spus: "Astăzi nu plec de la Minister până nu răspund la toate întrebările. Vă mulțumesc, astăzi ofer răspunsurile".

"Mâine voi prezenta procedura și graficul de numire a celui care ocupă postul de procuror general. Maine voi face public și conținutul dosarului de candidatură", anunța luni Toader într-o postare pe Facebook.

sursa: romaniatv.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1782 secunde