Tu știi ce au făcut aleșii tăi în Parlament? Care sunt cei mai activi parlamentari ai Constanței

499
3
Tu știi ce au făcut aleșii tăi în Parlament? Care sunt cei mai activi parlamentari  ai Constanței - parlamentulromaniei-1438176581.jpg

Articole de la același autor

Prim-vicepreședinte PNL Andreea Paul a făcut, ieri, public, raportul IAP (indicele activității parlamentare) care reprezintă un instrument de măsură a gradului de implicare și activitate politică a aleșilor poporului în activitățile curente ale forului legislativ al României.

Raportului IAP se raportează la primele cinci sesiuni parlamentare, 5 decembrie 2012 - 30 iunie 2015. Din acest raport reiese că cel mai harnic grup parlamentar este PNL care a înregistrat o creștere cu 85% în prezent față de iunie 2014, în primul an de la fuziunea dintre vechiul PNL și PDL. Astfel, numărul deputaților a cres-cut de la 36, câți erau în iunie 2014, la 115 în prezent, iar cel al senatorilor de la 19, la sfârșitul lunii iunie 2014, la 62 în prezent.

Tot din raportul IAP reiese că femeile continuă să fie cele mai harnice din Parlament, cele 66 de femei fiind în medie cu 48% mai active decât cei 488 de bărbați din Parlamentul României.

În altă ordine de idei, raportul IAP relevă și clasamentul integral al celor mai activi și inactivi parlamentari. Astfel, printre cei mai activi parlamentari, la poziția a șaptea, se regăsește deputatul Colegiului 10 din Constanța, Florin Gheorghe, de la UNPR, iar la poziția a doua la senatori îl regăsim pe constănțeanul Puiu Hașotti. Concret, aflat la primul mandat, Florin Gheorghe a avut din 2012 și până în prezent, 79 de inițiative legislative, 165 de luări de cuvânt, 136 de declarații politice, 355 de întrebări și interpelări și 10 moțiuni semnate. Tot la această evaluare, sena-torul Puiu Hașotti a avut 49 de inițiative legislative, 573 de luări de cuvânt, 10 declarații politice, 7 întrebări și interpelări și cinci moțiuni semnate.

Revenind strict la deputații constănțeni, printre primii 100 de bărbați deputați din cei 334 care se află în Parlament, se regăsesc Remus Cernea, Gheorghe Dragomir, Mihai Tararache, Mihai Lupu și Mircea Titus Dobre. La poziția 112 se află și deputatul PSD Radu Babuș, în timp ce liberalul Victor Manea, Răzvan Andrei Condurățeanu și Eduard Martin ocupă locuri ce duc spre coada clasamentului. De altfel, poziția ocupată de Victor Manea nu ar fi nicio surpriză, parlamentarul fiind inexistent în viața publică politică din Constanța. Cu toate că a fost ales deputat în 2012, până la acest moment el nu a transmis NICIODATĂ vreun comunicat de presă din care să reiasă pentru ce încasează indemnizația de la Parlament.

Revenind la raportul IAP, din cei 154 de bărbați senatori, șase dintre ei reprezintă județul Constanța, dar doar trei dintre ei se află în prima parte a clasamentului. După liberalul Puiu Hașotti care pe poziția a doua, urmează Nicolae Moga, de la PSD, pe poziția 62, cu 40 de inițiative legislative, 58 de luări de cuvânt, 20 de declarații politice, 11 întrebări și interpelări și nicio moțiune semnată. La poziția 67 se află senatorul Gigi Chiru, de la PNL. Aflat la primul mandat, Chiru justifică activitatea prin 29 de inițiative legislative, 38 de luări de cuvânt, 23 de declarații politice, 38 de întrebări și interpelări și trei moțiuni semnate. În partea a doua a clasamentului se regăsesc senatorul Marian Vasiliev (UNPR), Mircea Banias (PC) și Alexandru Mazăre (PSD).

În altă ordine de idei, din raportul IAP reiese că femeile sunt cele mai harnice din Parlament. Județul Constanța nu are în Senat nicio femeie, în timp ce în Camera Deputaților sunt două reprezentante ale Constanței, respectiv, Manuela Mitrea și Cristina Dumitrache, ambele de la PSD. 

Comentează știrea

stelu
30 iulie 2015

> Oportunitate pentru >> oricine! Aceasta >> > oportunitate este unica, rodul muncii unei echipe >> de >> > profesionisti >> > inimosi, gata sa va ofere si dvs o cale de a va >> rotunji >> > veniturile! Va >> > asteptam sa incepeti si sa castigati bani acum, din >> prima >> > luna, in >> > ritmul dvs, fara stres, fara obligatii! Cereti mai >> multe >> > informatii la >> > adresa mea de email: [email protected]

Votati pnl, votati de fapt oamenii din pdl , pe urma insa sa nu va mai plangeti
30 iulie 2015
A 2-a blonda a lui Bashitu ( Nuti macar stia sa vorbeasca) ne da lectii

Din fosta secretara a lui Sttollo ( presa scria ca era si ...... a lui Sttollo) a ajuns nevasta unui om putred de bogat care detine impreuna cu frasu Romcontrolul, un imperiu financiar facut din contracte cu statu de 25 ani. Aceasta femeie e doar interfata dintre firma sotului si hotararile ce se iau ( in favoarea cui credeti) in Parlament si guvern. Aceasta mana dreapta a bashitului a ramas bine mersi in Pnl, caci fraierii au uitat de pdl ca si cand nu ar fii existat.

Cititi site-urile si informati-va singuri ca presa tace, tace, tace
30 iulie 2015
Stiti ce avere detine sotul si mai ales cumnatul ( se ocupa de Bursa) pe litoral si in tara ?

E f mult de scris. Dati cautare pe Google dupa numele ei A.P. si o sa va lamuriti cine sunt acesti oameni care ne conduc si ce legaturi au ei cu fostul regim comunist.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4322 secunde