Traian Băsescu rămâne cu cetățenia moldovenească. Decretul lui Dodon a fost suspendat

148
Traian Băsescu rămâne cu cetățenia moldovenească. Decretul lui Dodon a fost suspendat - basesculacotroceni-1490098760.jpg
Decretul prin care Igor Dodon i-a retras cetățenia moldovenească fostului președinte Traian Băsescu a fost suspendat temporar printr-o decizie a Judecătoriei Chișinău, primul termen de judecată între actualul președinte al Republicii Moldova și Traian Băsescu fiind în data de 16 mai.


"La 20 martie 2017 Judecătoria Chișinău a emis o încheiere prin care a primit în procedură cererea de chemare în judecată, a obligat pârâtul să prezinte referința și probele în sprijinul acesteia până la 2 mai 2017 fixând primul termen de judecată pentru 16 mai 2017 ora 10.00. Ședința de judecată va avea loc în incinta Judecătoriei Chișinău (sediul central) biroul nr. 1, Str. N. Zelinschi 13, Mun. Chișinău", potrivit unui comunicat de presă semnat de Andrei Bivol, avocatul președintelui Traian Băsescu.


Judecătoria Chișinău a decis și suspendarea "decretului contestat în scopul prevenirii consecințelor iremediabile care pot fi aduse reclamantului (Traian Băsescu-n..r.)", potrivit sursei citate.


"În baza acestei încheieri Decretul Președintelui Igor Dodon nr. 16-VIII din 3 ianuarie 2017 încetează să mai producă efecte juridice până la soluționarea cauzei prin emiterea hotărârii judecătorești. Încheierea de suspendare produce efect imediat, dar poate fi contestată în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău", susține Andrei Bivol, într-un comunicat de presă.










Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0243 secunde