Traian Băsescu: Ionuț Mișa este doar o victimă. Artizanii acestui dezastru se numesc Dragnea, Vâlcov, Vasilescu

532
Traian Băsescu: Ionuț Mișa este doar o victimă. Artizanii acestui dezastru se numesc Dragnea, Vâlcov, Vasilescu - traianbsescu-1509989927.jpg
Senatorul PMP Traian Băsescu a declarat luni că dezechilibrele macroeconomice care "se prefigurează" îi au ca "artizani" pe Liviu Dragnea, Darius Vâlcov și Olguța Vasilescu și nu pe ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, sau premierul Mihai Tudose.


"În momentul de față, cred că domnul ministru Mișa este doar o victimă. Artizanii acestui dezastru se numesc Dragnea, Vâlcov, Olguța Vasilescu și alți specialiști, în mod deosebit din Kiseleff și nu din Palatul Victoria. Aș mai sublinia faptul că acum se culeg doar roadele nesăbuinței, ale demagogiei și ale plății de voturi din bani de la bugetul de stat, pentru că nu Mișa și Tudose sunt cei care au avut contribuțiile majore la dezechilibrele macroeconomice care se prefigurează", a afirmat Băsescu, în plenul Senatului, la dezbaterea moțiunii simple "'Finanțista' ministrului Mișa, un film prost despre faliment, cu acces gratuit".

El a susținut că "măririle de salarii fără creștere de productivitate își arată roadele".

"Avem creștere de inflație, urmare a introducerii accizei suplimentare la combustibili, urmare a confiscării banilor companiilor naționale, urmare a tăierii banilor pentru investiții, urmare a introducerii taxei integrale pe contractele part-time, urmare a introducerii ce urmează să se facă a taxei de solidaritate. Asta s-ar chema că românii ar trebui să plătească o taxă de solidaritate cu prostia unor guvernanți. Efectele unei politici economice și bugetare falimentare nu pot fi îndepărtate doar prin îndepărtarea lui Mișa. Trebuie îndepărtați Dragnea, Olguța Vasilescu, Vâlcov și, bineînțeles, astăzi un vot pentru demisie, Mișa Pilon II. Eu de-acum așa o să vă spun, domnule ministru: Mișa Pilon II", a adăugat Băsescu, potrivit Agerpres.ro.

Moțiunea simplă "'Finanțista' ministrului Mișa, un film prost despre faliment, cu acces gratuit", inițiată de senatorii PNL, PMP și USR, a fost respinsă luni de plenul Senatului.

Prin moțiune, semnată de 39 de senatori de la PNL, PMP și USR, s-a cerut demisia ministrului de Finanțe, Ionuț Mișa. În favoarea moțiunii au votat 33 senatori, opt s-au abținut și 68 s-au pronunțat împotrivă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1021 secunde