Traian Băsescu: FBI a asigurat asistență tehnică ofițerilor SRI și procurorilor

2159
Traian Băsescu: FBI a asigurat asistență tehnică ofițerilor SRI și procurorilor - traian-1523715369.jpg
Fostul președinte, Traian Băsescu, a declarat că FBI a asigurat asistență tehnică ofițerilor SRI și procurorilor, după ce fostul șef al statului s-a întâlnit, în 2006, cu fostul director FBI, Robert Mueller, solicitând ajutorul SUA pentru legislația penală din România.


Afirmațiile lui Băsescu au fost făcute în cadrul unei intervenții la un post TV, unde principalul subiect de discuție era modul în care a pornit ideea protocoalelor dintre diverse instituții din România, fiind prezentată iar în acest sens o cablogramă WikiLeaks, scrisă de fostul ambasador al SUA în România, Nicholas Taubman.

"Îmi aduc aminte perfect întâlnirea, cum îmi aduc aminte și întâlnirea cu directorul CIA și cu toți importanții demnitari americani. Nu îmi e rușine de conținutul cablogramei, dimpotrivă. România era la stadiul la care țara părea condusă de Sorin Ovidiu Vântu, de grupuri de interese, nu aveam capacitate de reacție, iar întâlnirea cu Mueller a fost o bună ocazie de a-i spune că avem nevoie de asistență să putem combate toate fenomenele pe care le-am menționat. Încercarea însă de a duce aceste discuții de solicitare de asistență absolut necesară. Poate nu vă aduceți aminte că eram la stadiul la care, după ceva timp, câte unul ne spunea «întăriți-vă statul», râzând pur și simplu de statul român. La stadion am găsit eu statul român, l-am găsit cu directorul SRI circulând cu mașină inscripționată cu Sorin Ovidiu Vântu și l-am găsit cu justiția și stabilirea dosarelor în sediul PSD. Țin să vă reamintesc acest lucru. Discuția cu Mueller a fost extrem de utilă pentru că omul s-a întors înapoi în Statele Unite și s-a ținut de cuvânt. FBI a asigurat o asistență tehnică extrem de utilă procurorilor, polițiștilor și ofițerilor SRI în combaterea acestor fenomene care țineau de obligația statului român. Nu îmi este rușine de discuția cu Mueller, ceea ce a transmis ambasadorul Taubman este perfect corect. Marea noastră problemă este că experiență americană a fost pusă în aplicare de români", a afirmat Băsescu, într-o intervenție telefonică la o emsiune difuzată vineri seară de B1 Tv.

Fostul șef al statului român a adăugat că am avut asistență din partea serviciilor britanice în trasarea unei legislații privind siguranța națională, în urma căreia o serie de legi au fost depuse în anul 2007 la Parlament, dar asupra cărora au intervenit și aleșii români.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5121 secunde