Traian Băsescu despre acciza pe motorină: Afirmația lui Ponta nu mă satisface, dar arată că poate exista un dialog

86
Traian Băsescu despre acciza pe motorină: Afirmația lui Ponta nu mă satisface, dar arată că poate exista un dialog - traianbasesc-1386608020.jpg
Președintele Traian Băsescu a declarat, astăzi, că a luat act de declarația premierului Ponta referitoare la acciza pe motorină, care, deși nu îl satisface, demonstează că poate exista un dialog între Guvern și Președinție, transmite B1.ro.
"Am luat notă de declarația primului ministru, dar și de informarea pe care mi-a făcut-o înainte, legată de renunțarea temporară la acciza pe motorină. Nu este un lucru care să mă satisfacă, dar asta arată că putem construi un dialog în continuare, eu fiind dispus să arăt Guvernului că poate construi bugetul fără această acciză. Înțeleg că s-a dus domnul Voinea să discute la Bruxelles, nu știu de ce s-a dus, eu l-am informat și pe comisarul Rehn, nedumerirea este cu atât mai mare cu cât România și-a îndeplinit obligația din tratat.Acesta este un motiv pentru care eu mă argument cu argumente pentru creșterea accizei la benzină și motorină, noi am avut în anexa 7 din Tratatul de aderare, un calendar pentru un anumit nivel al accizei. În principiu, cred că soluția neaplicării acestei accize este soluția corectă. Voi discuta cu premierul și sper să ajungem la o înțelegere", a spus Băsescu. 
Șeful statului a precizat că pentru benzină, obligația asumată de România a fost să ajungă la 359 de euro pe mia de litri pentru benzină fără plumb, țara având încă de la 1 ianuarie 2013 o acciză de 259,59 de euro pe mia de litri, cu 59 de cenți peste limita asumată. 
"Orice mărire de acciză ne face necompetitivi la benzină, aceasta e acciza la care ne-am angajat. La motorină, tot prin trata, aveam obligația de 330 de euro la mia de litri. În Codul Fiscal, la 1 ianuarie 2013 aveam 330,395 de euro la mia de litri de motorină, eram deja cu acciza cu 39,5 cenți peste pragul asumat", a mai spus Băsescu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5155 secunde